31 maj 2005

Stockholms innerstad utan el

För ca. två timmar sedan drabbades Stockholm av ett elavbrott, enligt Radio Stockholm var det något transformatorfel. Vi på Brahegatan var utan el någon halvtimme eller så, men andra har det värre för just nu är 8 000 stockholmare fortfarande utan el. Enligt Sveriges Eko pågår felsökning och enligt Fortum som normalt levererar elen, kommer elektricitetet åter, som en kär gammal vän de närmsta timmarna. Enligt mitt enkla sätt att se saken vore det bättre att Göteborg blev utan ström, så att världen slapp detta!

Sista blosset på krogen

Marlboro - klicka för förstoring Om några timmar blir det totalstopp för rökning på krogen och samtidigt lanserar EU-kommissionen i gång sin antirök-kampanj "Help" i Sverige. Totalt satsar EU 72 miljoner euro, eller motsvarande runt 650 miljoner kronor, på kampanjen som ska täcka in samtliga 25 EU-länder fram till år 2008. Vad gör då tobaksbolagen? Jo dom kontrar med ta fram särskilda cigarretter som ska tillfredsställa kvinnors önskan att vara smala och sunda??

Myrornas krig

Det verkar ha varit rena rama Hitchcook på ett äldreboende i Haninge. En 83-årig kvinna låg hjälplös i sängen medan massvis med myror kröp i hennes sår. Hela vårdhemmet måste saneras och enligt Lars Öberg, är inkräktarna troligtvis släktingar till den ökända faraomyran.
- "Den sprider smitta från öppna sår mellan människor. Det man är orolig för är att de här myrorna just var i den äldre kvinnans öppna sår när de upptäcktes".

LinkDumps

Den fantastiska PCL LinkDump tog enligt egen utsago en paus??? Men är nu tillbaka och som den är tillbaka. Ett besök på denna länksida rekommenderas. En annan toppsida med gamla filmklipp, musik och annat "smått å gått" är Bedazzled. Men ha gott om tid, dessa sidor är inget man hastar igenom, då är risken stor att man missar godsakerna.

Maud gås kompromiss

Maud Olofsson gör det igen! Nu är hon villig att kompromissa i kärnkraftsfrågan. Nu säljer hon ut centerns själ! Nu säljer hon ut allt det som den gamle "långbänken Fälldin" slog sig blodig för! Den kvinnan gör allt för komma till makten och så säger dom att världen skulle se annorlunda ut med fler kvinnor i maktpositioner?? Jag tvekar. Själv säger Maud:
"Vi måste, och det ganska snart, kunna tala om för väljarna vilken utrikespolitik vi vill föra, vad som händer med skatterna och vad vi ska göra åt socialförsäkringarna".
Jag säger, väljarna måste få veta om vad som hon står fast vid, i vilken fråga kommer hon att ändra sig nästa gång, ska hon kompromissa sig närmare någon av Kd:s hjärtefrågor??
Jag bara undrar?

30 maj 2005

Ibland segrar rättvisan ...


De två poliserna som i det uppmärksammade fallet, misshandlade Åke Djerfsten vid en bensinstation, dömdes idag till tre månaders fängelse och avsked. Detta är mycket glädjande, glädjande att rättvisan i alla fall segrade här, när man betänker att han domaren som ... han slapp både fängelse och avsked!

Pris till Edlund

Vetlanda BK:s lovande junior Christoffer Edlund fick igår en fin utmärkelse. Han fick Smålands bandyförbunds spelarpris. Unge herr Edlund, som för övrigt är son till VBK:s tränare Kent Edlund tog denna säsong ett stort kliv i sin utveckling som bandyspelare och det ska mycket intressant att följa honom nästa säsong.
- "Det gick sensationellt bra för mig i vintras. Jag är mycket nöjd med den gångna säsongen, liksom jag är nöjd det här fina priset", sa Christoffer Edlund till Höglandsnytt

Mardrömmen Kopparvallen

Det blev en "bister" fotbollshelg. Först i lördags, en klar förlust för VFF i division III, sedan gick Myresjö på pumpen igår mot bottenlaget "döderhultargänget Oskarshamn". Ikväll fullbordades trippeln av förluster, när Öster åkte på stryk mot Åtvidaberg på gamla anrika Kopparvallen. Det märkliga i kråksången är dock att Vetlanda FF:s motståndare Växjö Norra inte hade gjort mål på tre matcher, men mot FF gjorde dom tre mål 9 minuter. Åtvidaberg har gått mållösa av banan de senaste två matcherna, men mot Öster klämmer dom dit två??? Myresjö förlorade på att Oskarshamn gjorde mål på sin enda målchans!! Tillfälligheter eller?? Men nu kanske det är, som han "Gunnar Nordahl" förslog i en kommentar, hög tid att börja prenumerera på nyheter från "thefineartoflosing". För snart kanske chocken att förlora övergår till en ren och skär depression!

Paris - Graffiti

Bara för att liksom fira det franska NON, la jag upp några gamla bilder från Paris - "graffiti_a_paris".

Uppdatering 31 maj:
Fick tips om en annan sida med mer goodgraffiti_a_paris

Strutsplanen

"Det är redan klart att EU inte har någon plan B för vad som ska hända när Frankrike nu röstat nej. Den enda plan som märkts hittills är i så fall strutsplanen, att stoppa huvudet i sanden som om ingenting hänt". // Sveriges Radio -Ekot

Öster igen

gå till öster.seGårdagens resultat i superettan, vinst för GAIS och AIK och förlust för Trelleborg innebär att nykomlingarna GAIS drar ifrån i toppen. Öster möter ikväll Åtvidaberg på klassiska Kopparvallen och en vinst är ett måste om vi ska haka på i kampen om de två direktplatserna till allsvenskt spel nästa säsong. Öster har en del skadeproblem och avstängningar, vilket gör att det i skrivande stund inte är klart hur tränare Jacobsson mönstrar sin elva. Mitt tips är Östervinst med 1-0.

29 maj 2005

OUI

Så var det då klart, Frankrike sa nej! Nu väntar vi med spänning på omröstningen i Holland och Luxemburg, sen är det han Blairs tur, men han kommer nog i egenskap av "ordförandeland", ställa omröstningen åt sidan. Vad gör han Persson nu? Ska folket få rösta eller inte?

Bryssel förlamat

Snart är det klart att fransmännen röstat nej till EU:s nya grundlag och i EU:s högkvarter Bryssel är förlamningen total ... Nu väntar bara alla holländare på att även dom ska få säga nej och sedan är det dags för omröstning i Luxemburg ... och sen ... kräfva vi all makt till folket!

HMS Visborg i stan

HMS VisborgJust nu ligger Marinens underhållsfartyg HMS Visborg vid kaj i Stockholm, alldeles utanför gamla hotell Strand. Visborg utgör en del av flottiljens förbandsbundna underhåll och hennes huvuduppgift är att ge stöd åt flottiljens stridsfartyg.

Tre mål på åtta minuter ...

Det var tre individuella misstag, som fällde Vetlanda FF i gårdagens förlustmatch mot Växjö Norra. Mellan den 23 och 31 minuterna i den första halvleken avgjordes matchen då gjorde hemmalaget tre mål. Växjö Norra överraskade inte bara på planen, nej även deras hemsida överraskar. Snabbt uppdaterad, med bilder, matchfakta och t.o.m. med podcasting, "lyssningsbara" intervjuer av de båda lagens tränare. Lysande! Tots att Dejan får erkänna sig besegrad och erkänna att Norra var det bättre laget. Men det blir ärligare att höra honom efter revanschen hemma på Vitalavallen i höst!

Dagens Bild - Gamla Sten

Gamla Sten På dom här stenarna kan "Kristian Tyrann" ha gått på, när han 1520 startade Stockholms blodbad. På dessa stenar kan CM Bellman ha stått och sjungit om Fredman och Ulla Winblad innan han gick in på Freden och tog sig en sup! På dessa stenar kan Lasse Lucidor ha vandrat innan han mördades på "Fimmelstången". Jag vet inte med säkerhet, men det kan ha varit så ...

Mors dag

Idag är det Mors dag och jag tror att mamma där uppe i sin himmel skulle vilja skicka en hälsning till alla oss som idag tänker på och saknar henne:

"Gråt ej för att jag är borta,
gläds för att jag har funnits"

28 maj 2005

VFF chanslösa

Gamla Värendsvallen blev ingen lyckoarena för nykomlingarna i division III, Vetlanda FF. Det blev en klar förlust mot hemmalaget Växjö Norra idag. Matchen slutade 3-0 och det är bara att konstatera att "di gröne" var chanslösa. Nu gäller det att ta nya tag, för helt plötsligt ligger vi strax över nedflyttningsstrecket!! Nästa match blir hemma på Vitalavallen och motståndare är då topplaget Färjestaden, uj uj uj. Men kan Linsdal, som FF slog klart i lördags besegra serieledarna Karlskrona så ska nog VFF kunna besegra Färjestaden!!!

Stumpen är här

Nya numret av Föreningen Gotlandstågets medlemstidning Spårstumpen är nu hemma hos medlemmarnas brevlåda. Nr 88 med 16 sidor, 16 bilder varav 9 bilder i färg och 1 ritning. Läs den spännande historien om hur det gamla stationshuset vid Österport helt plötsligt dök upp igen! Och visst känns det underbart att när vi i Stockholm får årets första sommardag, då har Spårstumpen en framsidebild från Hesselby station i vinterskrud!

Inför

Vetlanda FF åker idag till Växjö för att på G:a Värendsvallen möta Växjö Norra IF och enligt FF:s sida är det ingen lätt uppgift som väntar. Växjö Norra är favorittippade. Lagen möttes i en träningsmatch i februari och då inomhus i Tipshallen, gick Norra segrande ur striden med 3-1. Men Norra har inte gått så bra som man trott hittills i år, laget ligger bara en placering före FF i tabellen med samma poängsom FF efter 6 omgångar. Enligt Norras eminenta hemsida har laget problem med att göra mål, 270 minuter utan målfabrikation och endast en poäng på de tre senaste omgångarna.
Vetlandas tränare han Dejan tror enligt samma sida på en jämn match:
- "Vi spelade mot Växjö Norra i tipshallen på försäsongen och där tycker jag det var en jämn match.Vi åker till Växjö för att hämta med oss tre poäng hem till Vetlanda".
Undertecknad säger bara välkomna hem med tre poäng. Matchstart 15.00 på G:a Värendsvallen. Välkomna att heja på ”de Gröne”!

27 maj 2005

hemsidan.net gås Höglandsnytt

Den lokala nyhetssidan hemsidan.net bytte idag namn och adress. Det nya namnet blir Höglandsnytt, hoglandsnytt.se och sidan har fått ett helt nytt och betydligt snyggare utseende. Innehållet, nyheter från Vetlanda och Sävsjö ska enligt ansvarige utgivaren Rolf Grönwald att vara detsamma, vilket innebär att alla vi utflyttade "smålänningar med rötterna på Höglandet" fortfarande ska kunna hålla oss ajour med vad som händer där "hemma"

Sportsverige sörjer - Max Lundgren är död

Författaren Max Lundgren är död och för alla oss som gillar sport är han en ikon bland ungdomsförfattarna. Max Lundgren "skapade Åshöjdens BK", en klubb som med karaktärer som "Bagarn", "Jorma", "Hittejoel" och "Blåbärskungen". Den första boken om Åshöjdens BK kom ut 1967 och böckerna blev också film, men kunde även läsas som serie i den klassiska serietidningen Buster. Max Lundgren blev 68 år.

Dagens Bild - Två hål i Gamla Stan

Två hålÄr det nån mer än jag som ser Fantomen? Eller hans grotta? Eller är det min gode vän spökspecialisten Svantes källare som finns bakom denna mystiska järndörr som jag fann idag på Svartmannagatan i Gamla Stan.

Målvaktskydden minskar ...

Nu har internationella ishockeyförbundet beslutat att målvakternas skydd ska bli mindre. Förbundet vill se fler mål och riktlinjen är att minska skyddens area med 15 procent. Aftonbladet.se beskriver det på följande sätt "borta är klassiska målvaktsrädningar, som benparader, slajdningar och spektakulära räddningar - 2005 räddar målvakten inte pucken - de täcker målet i stället med väl tilltagna skydd".
De nya reglerna träder i kraft om ett år och det kommer att bli en omställning för alla målisar. HV:s Stefan Liv säger så här:
- "Det kommer att märkas. Det blir en omställning, men det är ju lika för alla".

Nu vänder det

Ibland får man ta vara på de riktigt små glädjeämnena i livet! Ett sådant är att i DN/Temos senaste opinionsmätning har borgarnas rekordstora försprång på 11.2 procent i april minskat till 4 procent i den här mätningen, Både sossarna och vänstern går framåt, (v) får hela 7,0 procent och ökningen märks mest bland yngre kvinnor! Är "leken" över för Gudruns feminister? Det ytterst otrevliga Kd skulle ramla ut riksdagen om Temo fick bestämma och då skulle vi vara många som jublade. Trots en klar tillbakagång är det märkligt nog fortfarande många som sympatiserar med Leijonborg och Rojas "liberala" ideer.

26 maj 2005

josephzohn gås flickr

Igår skaffade jag ett konto på flickr och gjorde idag en testbloggning därifrån, (se Pelle Snusk) det fungerade ju så långt, men jag lyckades inte fixa till någon länkning till Parkteatern ... får välan kolla på det senare.

Pelle Snusk först ut på Parkteatern

Parkteatern
Parkteatern,
originally uploaded by josephzohn.
Den 9 juni är det premiär för årets Parkteatersäsong och föreställningen om Pelle Snusk som då visas beskrivs som "etthemmahosreportage" och en riktig "freakshow". Vi var igår i Galärparken och kunde då se på lite när dom repade och nog verkade det "freakigt", helt plötsligt kom det upp halvmeter långa naglar ur scengolvet. Det var en blandning av teater och cirkus med mycket bra musik och humor. Premiären sker i Vitabergsparken.

Härlig är fotbollen, härlig är dess tränare ...

"Vi är inne i en intensiv period med både två och tre matcher i veckan. Många ställer sig frågan om vi orkar, mitt bestämda svar är att vi gör det. Kanske inte den här veckan eller nästa, men så småningom."
Arne Erlandsen, Blåvitts coach, i matchprogrammet Änglaguiden.
Det blir nog inget SM-guld för Blåvitt i år, men så småningom ... så ... kanske!!

Designat

Har du missat samlingsutställningen "Design", vårens sista utställning på Nationalgalleriet, återstår fyra dagar att uppdatera din kulturella kvot. "Design" är enligt min ringa mening en av galleriets bästa och t.o.m. svårflörtade Jessica Kempe på DN Kultur har uppmärksammat utställningen. Söndag 29 maj är sista dagen, (eventuellt kommer utställningen att visas någonstans på Gotland i sommar) ...

25 maj 2005

Konsten att förlora känns avlägset...

Det var full omgång i superettan ikväll och Öster besegrade Örebro hemma på Värendsvallen. Hemmalaget spelade glänsande fotboll och ÖSK var mycket mycket tama. Det blev dock bara ett enda mål, Daniel Svensson gjorde sitt tredje för säsongen. Öster är nu uppe på tredje plats i tabellen, endast sensationslaget GAIS och Trelleborg ligger nu före. Efter kvällens härliga match, känns det mycket avlägset att läsa bloggen "Konsten att förlora"....
Brommapojkarna svarade för omgångens knall, när laget vände 0-1 till 3-1 mot IFK Norrköping. Alla resultat hittar du på everysport.se.

Gubbstrutten är död

En av mina stora favoriter i DN, på den tiden jag var prenumerant och läste den dagligen var Gubbstrutten och hans undefundiga små texter. Lennart Vallinder, som han egentligen hette, har enligt egen bild och utsago nu gått över till andra sidan. Han blev 76 år.

Välvilja och underfundig varm humor ...

Gårdagens politiska debatt mellan GP och han Trendfeldt, tänker jag inte kommentera eller betygsätta, hela nätet är ju redan fullt av dylika. Men jag hittade en fantastisk kommentar på en Kd:sida om deras partiledare han Hägglund:
"Hägglunds underfundiga varma humor och välvilja kommer dock säkert att göra nytta innan valet".. Jag undrar bara med vem dom jämför hans "underfundiga varma humor" med? Alf "Gränna" Svensson eller??

Myresjö vann, VMS förlorade

Inför hela 405 personer, årets bästa publiksiffra på Myrvalla, vann Myresjö över topptippade Husqvarna FF. Bortalaget ledde med 2-0, men MIF vände till segermed 3-2. Tack vare segern avancerade MIF till en kvalplats till division I ... ska det nu inte bli några derbyn mellan VFF och Myresjö nästa säsong???
Däremot går det just nu tungt för VMS Elit, knapp förlust i gårdagens bortamatch mot Rospiggarna. VMS drabbades av motorstopp, kedjebrott och ett allmänt grus i maskineriet. Nu blir det en gruvfelig revansch nästa tisdag.

Äntligen, Franzén

Äntligen, sa han Fylking. Äntligen, säger alla vi som gillar att läsa FF:s lagledare Johan Franzéns matchreferat. Vetlanda FF mötte Lindsdals IF i lördags och vann med klara 3-1 och Johan tycker att "VFF spelade stabilt" och att det var en ganska enkel seger. Lindsdal var helt enkelt var ett nummer för litet.

24 maj 2005

Bandypremiär

Den 13 november är dags för årets höjdpunkt, bandypremiär för bandyns bandylag Vetlanda BK. Den 13 november 2005 klockan 17.00 skrinnar det gulklädda trefaldiga mästarlaget in på den anrika bandyarenan Backavallen i Katrineholm. Den 13 november börjar den långa resan mot Studenternas i Uppsala.
På VBK:s eminenta hemsida kan man läsa att laget häromdagen genomförde säsongens första gemensamma träningspass. Tyvärr skadade sig förra säsongens succényförvärv "PG" Gustafsson, men ingen vet i dagsläget hur allvarligt det är. Webmaster Johan Svedbom har också kollat upp med VBK:s spelaransvarige, huruvida det är några fler nyförvärv på gång, men han fick inga klara besked. En "skyttekung" står nog på alla gula supporters önskelista.

Jämtin försvarar sina uttalande

Biståndsminister Carin Jämtin har fått kritik för sina uttalande om det pågående Israeliska murbygget. Hon står dock fast vid sina åsikter och vi är många som håller med henne. Muren "är förskräcklig - helt enkelt förjävlig" och omvärlden måste nu helt enkelt sätta stopp för den israeliske krigsförbrytaren Sharon. Den israeliska ambassaden är dock förvånade över biståndsministerns "radikala uttalande", men vill inte bemöta hennes, de utgår från att hon bara uttrycker sin personliga åsikt och inte den svenska regeringens.

23 maj 2005

Nu ännu ointressantare

Igår beskrev jag min oerhörda lycka, när jag upptäckte, att jag hade två av fem bidrag på sajten ointressant ... Men hur ska jag någonsin kunna förklara hur det känns just nu. Nu när jag fantastiskt nog har bidragit med TRE utav FEM av bloggvärldens ointressantaste inlägg. Det måste vara lika stort som när The Beatles eller Hep Stars hade flera låtar i toppen av Tio i topp på 60-talet ... TRE AV FEM

Jämtin kritiserar Israels murbygge

Biståndsminister Carin Jämtin är i en artikel i SvD starkt kritisk till Israels murbygge hon säger:
- "Muren är helt obegriplig, det går inte att uttrycka med ord hur vansinnigt sjuk den är" och säger vidare
- "Om israelerna vill ha en mur får dom bygga den i Israel".
Exakt! Hur länge ska han mördaren Sharon få hållas, innan övriga världen reagerar? Det är ju bra att Sverige via Jämtin uttrycker vad många av oss tycker och tänker, men det krävs tyvärr mer än en artikel i en svensk dagstidning, för att få Israel till att återgå till 1967-års gränser.

22 maj 2005

Om sanningen ska fram

Så var det då äntligen utrett och konstaterat, att "det är dom rikas paradis, å ingen hör en långtidsarbetslös ... i alla fall i moderaternas (fablernas) värld. Föreningssparbanken har nu gjort en studie hur det skulle bli om vi lät, gud hjälpe, moderaterna styra konungariket Sverige. Då skulle den långtidsarbetslöse förlora ungefär 1.200 kr/månad, men på det svarar Mikael Odenberg (m):
- "Vi vet att då ökar ansträngningarna man gör för att skaffa ett nytt jobb".
Så var vi där igen, dom arbetslösa är lata av naturen. Bara dom kunde masa sig iväg till arbetsförmedlingen och söka alla jobb som är lediga, då skulle det ordna sig! Eller hur, herr Odenberg. Dessa j-a lata oduglingar.
Att moderaternas politik även försämrar för de sjuka är ju sedan länge självklart, men dom kanske blir friskare om dom får det sämre. Kanske man kan övertyga alla influensabakterier att dom stannar vid den svenska gränsen, om de sjuka får längre karenstid och försämrad sjukersättning.
Härliga tider - strålande tider, nu kommer i alla fall den moderata sanningen fram. Nu är det förhoppningsvis slut på han Reinfeldts sociala resa.

ointressant, men stolt ...

Det är med stor glädje och stolthet, som jag kan konstatera att jag tillhör de mest ointressanta inom den s.k. "bloggsfären". När jag nyss kollade på Martin Bagge/ointressant/, hade jag bidraget med två ointressanta "inlägg". Två av fem. Sug på den karamellen ett tag och kolla in "ögonblicksbilden"! Det är knappt att jag vågar nämna att Växjös stolthet Östers IF var uppe i Boden idag för att spela i superettan och hör å häpna: Vi vann! 4-2 efter en lysande andra halvlek. Nu avancerar vi i tabellen och allsvenskan hägrar. Stig Svensson ler i sin urna och att AIK dessutom bara fick 1-1 mot Mjällby, gör att jag trots gårdagens domarmisshandel i Skåne, tror på fotbollen. (Vilka två inlägg är det då som är mina? Tja, det handlar om affischering och övergångar. )

Vansinnigt fotbollsvåld -igen

Igår inträffad åter ett vansinnesdåd på en fotbollsplan i Sverige. Det var i en match mellan MF Pellister och Bunkeflo FF i division 6. Det återstod endast 10 minuter, matchen var redan avgjord, Pellister ledde med 3-0, då en spelare i Pellister varnades och det slog slint i huvudet på honom. Han attackerade domaren med knytnävsslag i ansiktet och bakhuvudet och det var rena rama misshandeln. Domaren fick föras till sjukhus, där han blev kvar för observation hela natten. Ett vansinningsdåd som endast kan resultera i livstidsavstängning!

Arkiverat

Nu börjar det stora jobbet med att flytta över "arkivet" hit. Om jag nu orkar göra det vill säga. Men jag börjar med det som handlar om de två storklubbarna Vetlanda FF och Vetlanda BK i alla fall, sen får vi se ...

Edlund fortsätter

Vetlanda BK:s tränare Kent Edlund har förlängt sitt kontrakt och kommer att träna bandyns bandylag i ytterligare två år till. Denna säsong tillsammans med Patrick "Putte" Johansson. Sergei In-Fa-Lin tar hand försäsongsträningen och Pontus Sundelius fortsätter som målvaktstränare. Vilket härligt team! Kan bara betyda att jag redan nu måste vara beredd på att åka till Uppsala i mars månad nästa år.

Vetlanda FF mot division II ...

Vetlanda FF vann gårdagens match i division III sydöstra över Lindsdals IF och avancerade i tabellen. Nu närmar vi oss toppen och steget är nu inte långt till division II nästa säsong. Det var en rättvis grönvit seger hemma på Vitalavallen, där bortalaget hade mer bollinnehav, men FF de vassaste chanserna och en storspelande Anders Fransson i målet. Tyvärr var det inte mycket publik som hade tagit sig till Vitalavallen för att se matchen, men det kanske berodde på vädret eller på att högtalaranläggningen på "vallen" är under all kritik ...
Nu väntar vi bara på lagledare Franzéns matchanalys på FF:s egna sida, den brukar komma dagen efter eller på måndag eller på ...

21 maj 2005

Affischering förbjuden

Det är absolut förbjudet att sätta upp affischer vid Stureplan om affischen inte handlar om att det är förbjudet att affischera ....

Rykten dementeras

Nu dementerar HV71:s assisterande tränare Fredrik Stillman alla rykten om, att HV skulle ha skrivit ett uruselt kontrakt med Johan Franzén. Enligt många tidningar skulle HV förlora miljoner om Johan stack till NHL och Detroit under kommande säsong.
Så är nu inte fallet. Den sportchef, med småländskt blod i ådrorna, som skulle skriva ett sådant kontrakt, är inte född!
"HV-bladet" behövs om sanningen ska fram.

Posten gås Pozzzten

Nu vill den "riktiga Posten" slippa kravet på att dela ut brev varje dag och att breven måste vara framme dagen efter. Men än så länge är det EU:s direktiv som gäller och då gäller ovanstående krav. Posten i Sverige vill nu omförhandla EU:direktiv och få till specialregler för kungariket Sverige. Postens informationsdirektör Per Mossberg säger till SvD:
- "Det är inte aktuellt inom överskådlig tid att slopa femdagarsutdelningen eller försämra postservicen. Vad Posten vill ha är bara en ökad handlingsfrihet om brevvolymerna fortsätter att sjunka".
Det är kanske dags att åter kalla in han f.d. ministern Björn Rosengren, som med sin "postreform" bl.a. lyckades få till så att Postkontoren inte behövde sälja frimärken eller lämna ut paket.
Men klart är att den lysande filmregissören Roy Andersson måste jubla i sin filmatelje på Sibyllegatan. Nu blir det till att göra nya reklamfilmer i temat ... "Det här är ju ingen riktig Post"

Zlatan i all ära

Zlatan Ibrahimovic och hans Juventus blev igår italienska mästare och det kan man läsa i de flesta tidningar, men jag hittar inte en enda notis inför den viktiga matchen på Vitalavallen idag lördag klockan 15.00. Vetlanda FF tar emot Lindsdals IF i Division III sydöstra Götaland och nog vore det på plats med lite införsnack. Hur är det på skadefronten? Kommer Daniel Palmgren att kunna spela? Hur mönstar tränare Dejan Prvulovic dagens lag? Väljer han 3-5-3 eller 4-4-2? Har man snackat igenom varför man har tappat poäng i slutet av matcherna? Hur är det med gräset på "vallen"? Frågorna är många, men svaren äro få. Men, Hallo hela pressen. Det är ju en viktig match. VFF kan ju faktiskt passera Lindsdal i tabellen om laget vinner idag.

20 maj 2005

Layout

Har gjort en del förändringar och "försvenskningar" och nu ska vi se om det funkar?

17 maj 2005

Du är vad du ser

Nästan en brittisk realityserie på TV3. Egentligen heter programmet "Du är vad du äter" och handlar om osunda kostvanor, som enligt näringsfysiologen Gillian McKeith leder till humörsvängningar, nedstämdhet och dåligt minne. Men om man tittar på TV3:s alla bedrövliga program leder nog även det till humörsvängningar, nedstämdhet och dåligt minne. Dåligt minne kan ju i och för sig vara bra att lida av när man ägnar sig åt TV-tittande på "trean".

Fläsket brinner

Av en outgrundlig anledning hittade jag en sida om det gamla proggbandet Fläsket brinner... Vad sägs om låten Wild Thing från 1971 ??? Härliga tider - strålande tider.."you make my heart sing". Snabbt som ögat sökte jag låten och gruppen på LimeWire, men där var det helt kulturbefriat, inte en enda träff.

Svala & Söderlund

Den legendariska musikaffären Svala & Söderlund, belägen i Konserthuset, sjunger på sista versen. Affären som grundades 1838, har haft Stockholms största utbud vad gäller klassisk- och jazzmusik. Men här har man även kunnat köpa noter och andra tillbehör. Orsaken till nedläggningen sägs vara att folk numera laddar ner allt mer musik via nätet. Passa på för just nu pågår en stor utförsäljning.

Mera space för josephzohn

Undertecknad testar för närvarande MSN Spaces och tänker mig att lägga lite fotoalbum där. Har inte riktigt bestämt om eller hur jag ska använda denna sida ännu, men tillsvidare får det bli på detta sätt.

16 maj 2005

Sista dansen i Virserum

Den anrika gamla festplatsen Kärringryggen i Virserum, där smålänningar har bjudit upp till dans i många år, har nog sett sina bästa dagar. Musiken har tystnat och byggnaderna förfaller. Känns lite tragiskt när man tänker på att här har Hep stars spelat Farmer John, Jerry Williams har lirat rock´n roll så att furorna gungade och numera spelas det enbart bilbingo på den stora parkeringen. Bilderna ser du här

15 maj 2005

Kungsbron vid Ry

Strax utanför Kvillsfors, ligger en mycket gammal stenbro, som omnämns första gången den 22 juli 1612 i ett brev, som Gustav II Adolf skrev till sin mor. Just vid Kungsbron över Emån vid Ry, Järdhe socken, som var gränsen mellan Jönköpings och Kalmar län, stred han för första gången mot danskarna. Skrönorna säger även att Gustav Vasa har gömt sig för danskarna och övernattat i ett av valven, huruvida detta är sant är eller inte vet endast Emåns gamla malar.
Vid en inventering på 1940-talet var bron ursprungligen 75 meter lång, idag finns endast en liten bit av bron kvar. Av brons ursprungligt 11 valv är idag endast några få synliga. Först rasade den södra delen av bron 1930 då två grusbilar skulle passera över bron. Endast en bil kom över och vid raset försvann minst två av spannen och när man muddrade Emån på 1960-talet la man muddringsmassor på båda sidor om bron, så numera är endast ett fåtal av valven synliga.
Chauffören av den ena av grusbilarna, som således är den siste att köra över bron, var en herre vid namn Schön och han är idag 92 år gammal.
Nu har rektorn vid Kvillsfors skola startat ett projekt för att försöka återställa bron i dess ursprungliga skick. Man kan bara önska honom lycka till. Bilderna ser du här

VFF tappade poäng i Ljungby

Vetlanda FF lyckades få med sig en poäng hem från Sven Ljungbergs Ljungby. Men ska sanningen fram och det ska den ju om Aftonbladet får som dom vill, så skulle FF ha vunnit matchen. För när Pontus Svensson nickar in 3-1 känns det som nu är matchen klar. Ljungby IF lyckas dock både reducera och kvittera och det blev som i den första matchen mot Växjö BK, då VFF också tappade en ganska säker ledning i slutet av matchen. Det är tydligen något som han tränaren Dejan Prvulovic måste jobba med när han har avslutat "beachfotbollsturneringen" på torget i Vetlanda....

12 maj 2005

Den svenska grodstammen ökar

Enligt SvT ökar den svenska grodstammen och lövgrodan och den ätliga grodan har tagits bort från Lantbruksuniversitetets röda lista. Även lökgrodan och klockgrodan är inte längre hotade utan enbart "missgynnade". Redan nu hörs glada kluckande från Isbladskärret

Rolling Stones igen

Ett av världens bästa liveband - The Rolling Stones ska ge ut på en ny världsturné. Till Sverige kommer bandet preliminärt sommaren 2005. PRO är förvarnat. Bandet tillhör ett av mina apseluta favoriter, men man kan ändå inte undra över varför bandet gör en ny turné? Har dom misslyckats med sina pensionsförsäkringar eller? Men den nu 61-årige Mick Jagger hävdade vid en presskonferens att turnén absolut inte handlade om pengar .. Turnérepertoaren är inte fastställd än, men det blir en blandning av låtar från det nya albumet, gammalt material och möjligen en del bluescovers. "You can start me up...".

11 maj 2005

Gamla Stan omdateras

Sedan fem år tillbaka pågår en kartläggning av Gamla stan, Stockholm och nu har det visat sig att många av husen är äldre än vad man tidigare trott. Projektet "Gamla Stan hus för hus" har hittills kartlagt 49 hus och det är främst området kring Stortorget och Järntorget, som arbetet skett. Förhoppningsvis räcker pengar och entusiasmen till att fler hus kan undersökas.

Tågutspårning tack

Igår drog de fyra borgerliga grodledarna ut på en "tågresa för maktskifte"...vi får hoppas att tåget spårar ur så tidigt som möjligt så att svenska folket slipper dessa "slipsförsäljare".

En pizzabagare här bor i staden...

Nu förstår jag varför det är så populärt med "hempizza"....

Kråkor bakom grodexplosioner

För några veckor sedan rapporterade nyhetsbyrån AFP att tyska paddor exploderade och man trodde att det berodde på ett virus eller svampangrepp av något slag. Nu har "explosionsgåtan" fått sin lösning och det troliga är att det är kråkor som hackar ur paddornas lever och att detta senare leder till att dom exploderar.
V
id Isbladskärret på södra Djurgården, får åkergrodorna hoppa vidare och en del "yngel" får utvecklas i lugn och ro bland glada och nyfikna barn på Storkyrkoskolan.

Vetlanda FF styrde och ställde...

"VFF vann rättvist i mötet mot Rödeby i lördags. FF styrde och ställde från start och kunde ta ledningen efter 35 minuter på straff...." Läs hela matchreferatet på VFF officiella hemsida.

VMS Elit krossade Indianer..

VMS Elit hade inga som helst problem med att besegra Indianerna från Kumla i gårdagens speedwaymatch. 63-33 till vetlandaförarna, som svarade för en helgjuten insats. Rune Holta och Wieslaw Jagus tog båda 12 poäng. Över 2 000 på läktarna på Vetlanda Motorstadion kunde bara stå och njuta över "smålänningarnas" fina körning

10 maj 2005

Det satt en lapp ...

Ibland undrar man bara hur det gick?

Ingen Fransson i VBK

Magnus Fransson har nu bestämt sig för att lämna Vetlanda BK, han vill ha mera speltid för att utvecklas. Någon ny klubbadress är inte klar för unge herr Fransson.

09 maj 2005

Bandyns serieindelning klar

Svenska bandyförbundets tävlingskommittén i har fastställt serieindelningarna för allsvenskan och division I herrar. Vad gäller den södra allsvenskan där trefaldiga bandymästarna och förra årets seriesegrare Vetlanda BK spelar, är den enda förändringen att BK Derby ersätter Gripens BK. När det gäller division I blir det betydligt roligare, i alla fall för alla Vetlandabor, som älskar att se när Nässjö IF förnedras. Nykomlingarna Nävelsjö SK har ju även dom Tjustkulle som hemmaarena och dit kommer NIF någon gång under säsongen.

08 maj 2005

Vetlanda FF mot toppen

Grönvita hemmalaget vann den psykologiskt viktiga matchen mot Rödeby i lördags med 5-3. Det var FF:s första vinst i division III och det var en mycket skön seger, att hemmalaget dessutom spelade rena rama propagandafotbollen gjorde ju inte saken sämre. Det bjöds på "konstmål och brassesparkar", som har gett eko ända ner till Copacabana... Anders Sandberg blev tvåmålsskytt, men inhopparen Pär Leek (bilden) var ännu värre han svarade för tre mål och detta på endast 25 minuter... Tack vare segern avancerade VFF i tabellen och det känns lite lugnare för nykomlingarna.

02 maj 2005

Andra raka för Öster

gå till öster.seÖster gjorde en mycket övertygande insats när Brommapojkarna besökte Värendsvallen. Hemmalaget vann med hela 4-1 och avancerar till en andra plats i tabellen. Segern var Öster andra raka vinst i årets superetta och Brommapojkarnas första poängförlust. Dessutom känns det skönt med ett favoritlag som vinner, nu när
Vetlanda FF har svårt
att växa in i division III-kostymen.



Ehrenberg på nätet

Vad ska vi demonstrera för, frågar Johan Ehrenberg i dagens Aftonbladet. Ska vi demonstrera för att vi måste "söka flera jobb", eller för "ökad stress på jobbet". Kanske vi ska gå under parollen "fixa ekonomin riksbanken"... Läs hela artikeln här.
N
är du väl klickat dig till aftonbladet bör du även läsa den alltid påläste Jan Guillou.

Åseda gås digitalt


Å
seda Folkets hus ska bli ett Digitalt hus. Men det är stora pengar för Folkets hus i Åseda och att dra in dem på vanliga filmvisningar går inte. Allt fler skaffar sig hemmabio, en del laddar hem filmer från nätet och konkurrensen från snabba dvd-utgivningar har ökat. Det har blivit svårare att locka publik, inte minst de unga.
- "Vi måste in med den nya tekniken för att få folk. Det är ett sätt att försöka överleva", säger hus-basen Nils Sjöblom.
"Med den nya tekniken har vi stora möjligheter att bredda kulturen i huset, både med konserter, sportevenemang, konferensverksamhet, möjligheter för unga att spela spel, utbildning och annat", säger Nils Sjöblom.

Waldner gås Shanghai

Nu går världens bäste Waldner in i VM-turneringen i Shanghai. Han möter i den första matchen en Taiwanes, som kvalspelat sig till en plats bland de stora. Legenden Lao Wa (den gamle) har spelat pingis i världstoppen sedan 1980-talet och blev världsmästare första gången 1989. I det förra OS, var han ytterst nära att åter gå till final, men blev ånyo nationalhjälte efter den comebacken. I Kina och Shanghaj är J-O Waldner en levande legend och är en av de mest kända utlänningar - Lao Wa regerar.

Bodström for president

Göran Persson och hans vara eller icke vara som statsminister har ju ältats mycket i pressen den senaste tiden. Han verkar själv inte veta ehuru han ska fortsätta eller avgå. Min personliga favorit som ny statsminister tillika partiledare för det socialdemokratiska partiet, om han Persson orkar bestämma sig, har hela tiden varit nuvarande justitieministern Tomas Bodström. Åsikterna om att det måste bli en kvinna, som tar över efter friherren får andra stå för, när det gäller en sådan här viktig post måste principen "må bäste man vinna" gälla och då är Bodström den ende som kan utmana "han Trendfeldt". Glädjande nog har nu även Aftonbladet upptäckt att om Persson avgår, då är Bodström den
hetaste kandidaten.
Till saken hör att jag inte röstar på sossarna, men i kampen mot de konservativa krafterna i samhället, typ Trendfeldt och det otäcka kristna alternativet KD, är det oerhört viktigt att socialdemokraterna har ett slagkraftigt alternativ inför valet nästa år ... annars vet i fan vad som händer??

01 maj 2005

Upp trälar

L'InternationaleDen Internationella arbetarkongressen beslutade 1889 att första maj skulle vara arbetarnas dag i hela världen, en internationell dag för arbetardemonstrationer. I Sverige blev dagen en allmän (borgerlig) helgdag 1938 och allmän flaggdag, Sveriges enda "helgdag" utan kyrklig karaktär.. Dagen firas av samtliga vänsterpartier med demonstrationståg. Traditionella arbetarsånger på första maj är Arbetets söner och Internationalen.