30 maj 2007

Dagens Flerbild - Östanå badplats

Syltan | Förra veckan kom jag ut på nätet via Telias trådlösa bredband. Inköpt bl. a. för att varma kvällar t.ex kunna ligga i Humlan och blogga lite om livet i en park :-). Vad händer?

Jo, när jag får det trådlösa att funka, då lyser solen med sin frånvaro. Det blir rena rama bandyvädret, det enda som saknas är lite is.

Vad göra? Jo man tager sin Kajsa Varg och sätter sig på den lokala, pizzeriasyltan alltså, ett kvarter från Humlan, beställer en pizza och ett par iskalla och så kollar man på Vädrets makter och lite på Tradera.

För det första, jag tänker inte investera i vädrets makter. För det andra, gäss, hittade en somrig bild från en välkänd badstrand. Så får man göra när vädret både skiter sig och skiter i om jag skaffat trådlöst!!



Andra bloggar om: , , , ,

Danskjävlar ... (del 1)

På lördag smäller det. Danmark vs Sverige. EM-kval. Parken i Köpenhamn. Glöm den danska gemytligheten. Glöm den danska "gladfotbollen". På lördag, på parken i Köpenhamn, då är dom bara och enbart ...

gåsen - Bio
presenterar

Danskjävlar




Andra bloggar om: , , , , ,

Dagens Vintage

Att vara eller inte se vara ..




Andra bloggar om: , ,

Dagens Gif

Att se det eller inte se det ...
.. det är frågan ...

graphic love myspace at Gickr.com

Andra bloggar om: , , ,

29 maj 2007

Lilla Paris flyttar ..

Bandybloggen "Lilla Paris" har blivit med ny adress. Numera finns även den på Blogger, vilket innebär att man nu äntligen kan kommentera ...
Vilken härlig bandybloggvinter vi kan se fram emot!



"Lilla Paris - En blåvit oas i en hjärndöd oas"

Andra bloggar om: , ,

Dagens Vintage - Dagens Balja

Om solen inte lyser, var glad och le ändå ...



Andra bloggar om: , ,

Grattis Norrköping ..

Grattis Norrköping, Norrköping åter i Allsvenskan?! Norrköping ångar på. Igår blev det en bekväm 3-0 seger mot Falkenberg och mycket talar nu för att Norrköping redan nu kan sikta in sig på allsvenskt spel nästa säsong. Laget ser oerhört stabilt ut igår mot Falkenberg hade man enligt välunderrättade Pekingkällor, 27 avslut, 18 av dem på mål och tre i mål. Imponerande.

För det andra östgötska gamla storlaget Åtvidaberg går det också bra just nu. Efter en bedrövlig säsongsstart vann man igår igen. 2-1 över Bunkeflo och nu har ÅFF dubbelt så många poäng som "Eleganterna".

Degerfors med sin nye tränare förre stjärnspelaren och klubbens sportchef Andreas Andersson fördubblade sin poängskörd efter 0-0 mot Enköping. Nu får vi hoppas att hjulavskruvningsidioterna är nöjda med detta resultat!



Kvällens bästa och härligaste resultat kom på Russinsunda. Där var det hemmalaget Djurgården som vann det prestigefyllda allsvenska derbyt mot AIK med 3-1 inför hela 32 000 åskådare. Kvällens matchhjälte blev Daniel Sjölund som på en minut vände 0-1 till 2-1. Ett stort tack till AIK:s försvar och målvakten Daniel Öhrlund. Det är sånt här som ger mig fotbollsfeber! Jag bara älskar bär AIK får stryk. Jag bara gör det!!

tack - daniel sjölund

Däremot känns den ständiga skadegörelsen och bråken efter och före dessa matcher som iskallt trista.

Helsingborg bör skicka ett medlemsbevis i HIF till domaren Jonas Eriksson eller han kanske redan är medlem i föreningen? Har vi sett en klarare missad straff?? Björck river ner Näfver och domaren ser ingenting. Märkligt!! Hade Örebro fått 2-0 där hade aldrig Helsingborg vänt! Nu gjorde man det och det ska Stuart Baxter tacka Jonas för! Men inte skruvar dom rödblåa suportrarna av han Erikssons hjulmuttrar för det, dom muttrar säkert i ett hörn men mer blir det inte ...

Inför 30 000 åskådare på Ullevi ska IFK tacka Robert Lind och alla andra gudar för trepoängaren. Dåligt spel och ett straffmål av Marcus Berg gör att Blåvitt hänger på i toppen.

Till sist. Danskjävlarna på lördag. EM-kval på Parken i Köpenhamn ...

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Dagens Gif - Dif

Jag bara älskar när AIK får stryk.
Jag bara gör det ...

myspace image at Gickr.com

28 maj 2007

Dagens Gif



Jag vet inte hur ni spelare gör? Jag vet inte alls hur ni tänker?
Men jag satsar stenhårt på Cupen!!

Andra bloggar om: , , , ,

Dagens Vintage




Andra bloggar om: , ,

... gås BP ..

Jag hade hellre sett att vi fått möta Väsby United ...

Igår lottades den fjärde omgången i Svenska Cupen och vi får möta Brommapojkarna på bortaplan. Med tanke på hur vi spelar just nu hade jag föredragit Väsby om vi nu ändå måste upp till Stockholm på våran Svenska Cup-turné!

Nu ställs vi mot ett BP som jag sett två gånger på Stockholm Stadion "le lys de Bromma" ställts mot två storklubbar, Blåvitt och HIF och båda gångerna har BP varit minst lika bra. Mot Helsningborg fick man ju med sig en rättvis och värdefull poäng, men mot Göteborg blev det noll!

Detta kommer att bli en tuff uppgift för "Eleganterna från Växjö", helt klart.

Matchdatum är inte klart i skrivandes stund och jag vet heller inte om det blir på Grimsta eller Stadion som stockholmarna får det stora nöjet att beskåda oss?? Korvmässigt föredrar jag Stadion!

Så här spelas den fjärde omg.
IFK Göteborg-Gefle
Brommapojkarna-Öster
Häcken-GIF Sundsvall
Örgryte-Mjällby/Elfsborg
Skövde AIK-Kalmar FF
Landskrona Bois-Helsingborg
IFK Norrköping-Hammarby
Väsby United-Degerfors

Andra bloggar om: , , ,

Dagens Flerbild - Metropolen

I den långa serien ...

klicka för ett större vetlanda

Andra bloggar om: , , ,

27 maj 2007

... no va yn suberb le football ..


Jag skiter i bortförklaringar. Jag skiter i att analysera. Jag skiter i om det var is kvar sen bandyfinalen. Jag skiter i om domaren var mutad. Jag skiter i Superettan. Jag gratulerar Sirius och sjunger ...



Men Stilleståndet, du behöver inte vara orolig. Här skruvar vi inte loss några hjulskruvar inte. Här hotar vi inga tränare. Vi kan konsten att förlora. Det kunde vi förra året och det kan vi i år också. Så jobba på du ...

Andra bloggar om: , , , ,

... va yn superb cheval ..

En förlorad hundring kan jag ta. Jag kan ta en förlust i fotboll. Jag kan ta en förlorad hundring i trav. Bara det är rättvist och det är underhållande och det var det idag.

Sicken kamp det blev. Mellan Mr Muscelman och den franska hästen L'amiral du Mauzun. L'Amiral vann på mållinjen. Kronos då? Va no Kronos. Diskad med Yes!

Sirius vs Öster står i detta nu 1-1, vi tar ledningen i den 11 minuten genom Ryamattan Johnson , men släpper in kvitteringen endast 2 minuter senare ...

Andra bloggar om: , , , ,

... gås Kronos vs Muskelmannen

Blockhusudden | Idag avgörs Elitloppet. Hästar är inte min stora passion. Jag vinner ju aldrig. Men idag gör jag det. Jag satsar allt på Going Kronos. Vinner inte den hästkraken, ska jag aldrig spela på en enda häst mer!!

Andra bloggar om: , ,

... gås ännu fler skruvade supportrar ..

Vad är det som händer inom den svensk fotboll? Nyligen kände sig tränaren i Degerfors Mark Semler tvungen att avgå på grund av upprepade hot m.m.

Igår var det Hammarbys tränare den förre Degerforstränaren Tony Gustafsson, som fick utstå "supportrars" spott och spe, när han skulle till den efterföljande presskonferensen.

- "Avgå din jävla hora!"
- ”Samma sak som hände Degerfors tränare kommer hända dig”.
- ”Vi kommer skruva av dina bilmuttrar”.


"Gamäng- och klacksparkarnas klubb" Hammarby är inte bara spelmässigt ett minne blott. Nu har klubbens supportrar även visat, om dom inte gjort det tidigare att dom tillhör samma trista liga som den svarta supporterskaran.
Spelmässigt visade Hammarby i gårdagens match mot Ellos upp fler armbågar och fult spel än klacksparkar!!


Skulle inte förvåna mig om krönikören på fotbollskanalen.se han Lundh avslöjar det mesta med Hammarby som en ren och skär myt.

Trist är bara förnamnet.

Andra bloggar om: , , , , ,

... gås förfallets regngråa betong ..

Det finns skönhet i förfallet, det vet jag, det har jag vetat länge. Det finns skönhet i betongen, det vet jag också, men att den var så är skön och så vacker, som jag vet nu, det hade jag ingen aning om, förrän jag hamnade på bloggen "Vallens regngråa betong".

Betongen bloggaren menar och skriver om är självklart Värendsvallens. Värendsvallen, Östers hemmaarena, i dagligt växjötal kallad "vallen" och den är betonggrå och när det regnar blir den regngrå.

Om denna regngråa betong förvandlas till en blogg, ja då blir det obeskrivligt vackert, då bleknar öststatsbetongen i sin enkelhet. Bloggen Vallens regngråa betong bevakar Östers IF från betongens horisont, från läktarplats och det blir med kärlek och närhet!

En blogg som är på plats, där det händer, när det händer i närheten av betongen, i närheten av Värendsvallens gråa betong hamnar självklart i blogglänklistan ...

Andra bloggar om: , , , , ,

... gås Studenternas ..

Studenternas, det är bandy det. Men när isen har smält och dom gula och blå ballongerna är borta då dyker han upp, han Houdinis släkting och förvandlar bandybanan till en superettafotbollsplan som tillhör IK Sirius.

Inte trodde jag att jag någonsin skulle behöva skriva om Studenternas som fotbollsplan, men så blev det och så blev det idag, för idag möter vi Sirius på Studenternas.

Sirius, nykomlingar i Superettan, just nu Sveriges bästa serie!! Sirius har inlett strålande och kan utan att överdrift kallas årets överraskning. Sex matcher har gett fyra segrar, två förluster och en tredjeplats i tabellen. I den senaste matchen blev det förlust mot BK Häcken på bortaplan med 2-0.

Den stora anledningen till att det gått så bra för Sirius måste nog tillskrivas Daniel Hoch tidigare både i AIK och Assyriska, som fått en nytändning i det blåsvartrandiga uppsalalaget. Han leder skytteligan med sina 6 mål.

I laget finns även Pierre Gallo och Olle Kullinger båda med rutin från allsvenskan. Kullinger är dock inte med idag, han ersätts på topp av Antouman Jallow. Tränaren Pär Millqvist är ny för året, men gammal som fotbollsspelare!



Om Sirius är årets positiva överraskning så är nog tyvärr Öster årets mest negativa. Vi har inlett säsongen bedrövligt, hyfsat spel men inga mål framåt och många billiga mål bakåt. Förlusterna mot Häcken och Norrköping kan jag ta även om jag tycker att vi i båda dom matcherna ska ha oavgjort. Förlusten mot Sundsvall har jag glömt. Det som grämer mig mest är de två oavgjorda matcherna, mot "bottenlaget" Falkenberg och uddlösa Landskrona på hemmaplan.

Inte ska väl Peter Wibrån behöva göra comeback??

Skador och annat har stört oss men det som stör oss mest är att det är och blir ett annat spel i Superettan. Ett spel som vi verkar ha svårt att acklimatisera oss till, trots att vi måste varit förberedda på detta ...

Inte ska väl Peter Wibrån göra comeback??

Segern över allsvenska Örebro i Svenska Cupen måste ha stärkt självförtroendet och i och med den segern inledde vi våran långa segerrad var så säkra. Nu har vi jävla anammat förlorat färdigt! Fredrik G och Figureido saknas p.g. av skador och Pavel Zavadil lyser fortfarande med sin frånvaro! In i truppen kommer Linus Malmborg från IFK Värnamo.

Inte behövde Peter Wibrån göra comeback!!

Matchen börjar kl. 17:00, sa jag att den spelas på klassiska Studenternas i Uppsala? Jasså det gjorde jag. Men okej då kör vi! Ner med dom i Fyrisån!

Andra bloggar om: , , , ,

Dagens Gif - Grusligan

pimp myspace at Gickr.com

via vff/grusplan

Andra bloggar om: , , ,

Dagens Vintage - Krumma klubbor

Raka ryggar, krumma klubbor, men ändå milsvis från den riktiga sporten ...






Andra bloggar om: , , ,

26 maj 2007

... gås skadeglädje ..

Helt nyligen var Vetlanda känd som fotbollsstaden oavgjort, men det ändrade ju Dejans grabbar på i torsdags kväll. Nu tillhör ju vi lagen som vunnit en match. Vi är enligt välkända linköpingskällor på gång!

Men för stadens andra lag, det blåa går det sämre. Så har det ju alltid varit, men årets säsongsinledning gör att t.o.m. undertecknad känner för att skriva om dom. Skadeglädjen, ni vet. Hade det gått bra för dom, hade dom inte nämnts på "gåsen", det är ett som är säkert.

Häromkvällen spelade "giffarna" en ren bottenfinal mot Torpa AIS och man kan väl lugnt skriva att Torpa visade var torpet ska stå! Hemmalaget tog sin första seger för säsongen och vann med klara 5-2. Nu ligger Hvetlanda GIF precis där dom ska ligga, sist i tabellen. Frågan alla gamla giffare ställer sig nu är när kommer Kurt Lager tillbaka?

Andra bloggar om: , , ,

Dagens Gif



Humlan Live| Bara som ett litet extra kuriosa, som ett en extra krydda denna pingstiga lördag :-). Detta är den första gif-sändningen live från ett soligt Humlegården, kan bara meddela att Telia Trådlöst bredband fungerar ...

Andra bloggar om: , ,,

Dagens Vintage - Greta







Andra bloggar om: , ,

... gås den Hultska stjärnligan ..

"Vad skönt, fösta segern", så skriver han Hult. La Squadras Verdes matchrapportör på "grusplanen" och just så är vi nog många som känner denna pingstafton, nu när vi fattat att det faktiskt är sant, att vi vann ... :-)

Läser man och analyserarar vad han Hult skriver, kan man bara iskallt konstatera att segersiffrorna var i underkant, vilket inte kom som någon större överraskning för alla oss supportrar 35 mil från den berömda gräsmattan längs vägen till Sjunnen.

Nu är det pingst och det firar vi med ...

Hults Stjärnliga:
3 Johan Andersson
2 Per Leek
1 Deniz Ökzus


Nästa match möter vi serieledarna Råslätt från Jönköping på Råslätts IP, men det återkommer jag till, nu ska vi bara njuta av segerns sötma ...

Andra bloggar om: , , ,

25 maj 2007

Dagens Outfit

SupportertröjaTack alla ni luar i det grönvita laget. Tack Dejan för att du tog ut absolut rätt lag igår kväll. Tack Lind för att du valde exakt den frukt som gör att spelarna spelar som bäst.

Tack för att jag med stolthet kan bära denna tröjan idag. Det hade ju inte sett bra ut om jag kommit till skolan med en T-shirt med texten Håll tjeften :-).

Behöver väl inte skriva mer. Alla som är det minsta uppdaterade inom fotbollens undre värld fattar ju direkt att vi vann. Vi VANN! Årets första seger är ett faktum. Mohedas gula luar fick komma in på Vallen enbart för att syna de gröna stråna. Resten stod vi för. Vi stod för spelet, farten, fantasin kort sagt vi stod för underhållningen.

Vi smålänningar arbetar inte bara mest i Sverige, vi äkta smålänningar från metropolen vinner dessutom mest och flest fotbollsmatcher, framför allt när vi väl har bestämt oss för att nu jävlar har vi förlorat färdigt.

Andra bloggar om: , , , , ,

24 maj 2007

Är Superettan bättre än Allsvenskan

När Öster igår slog ut allsvenska Örebro höjde jag inte många ögonbryn! Det var för mig självklart att vi skulle slå ut ÖSK ur Svenska Cupen. Men idag kom "skrällarna" som gör att vi nog får tänka om angående Östers prestationer hittills i år. Är det kanske som så att Superettan håller en högre klass än Allsvenskan?

Ikväll visade i alla fall tre av våra konkurrenter var fotbollsskåpet ska stå! Helt klart. Sundsvall, Norrköping och Landskrona vinner alla över allsvenska lag ...



Underbara Norrköping, slår ut AIK hemma på Idrottsparken med 1-0. Uddlösa Landskrona dunkar till med två mål mot Malmö FF och vinner med 2-1 och Sundsvallsgiffarn besegrar Trelleborgs FF med 1-0 på hemmaplan. Tre möten och tre vinster för Superettan ...

I Göteborg var det ett superettaderby. Örgryte mot Häcken och om det inte hände mycket under matchen så blev det ett mycket dramatiskt slut. Häcken kvitterad i slutsekunderna med ett mål som kommer att diskuteras. Var det mål eller inte. Självklart säger jag. Matchen slutade 1-1 vilket inte kan betecknas som något annat än ett drömresultat för alla oss som håller på Öster!! Vi har ju förlorat färdigt så nu ligger vägen rak som raksträcka på E4:an till tabelltoppen ...

Mark Semler avgår. Den hotade och trakasserade tränaren i Degerfors Mark Semler meddelade idag att han lämnar sitt tränaruppdrag. Imorse fick han ett nytt hot och då bestämde han sig. Det är bara att upprepa rubriken från den 21 maj. Detta är förjävligt!

Andra bloggar om: , , , , ,

Dagens Lundh ...

Olof Lundh, utmärkt krönikör på fotbollskanalen.se ser sanningen i vitögat.

"Öster-Örebro hade bara 322 åskådare i Svenska cupen. Är det bojkotthoten som blivit verklighet?
Eller räknade alla med att TV4 sände - och ville se nya målskytteintervjuer?"


Lundh blir bara bättre och bättre medan publiksiffrorna på Värendsvallen bara blir sämre och sämre!

Det är nog endast "Saida" Strömberg som tippar bättre!

Andra bloggar om: , , , ,

Morgondagens outfit ...

Det gäller att vara ute i god tid. Så nu kära fotbollsspelare i Vetlanda "la Squadra Verde" FF hur tänker ni göra ikväll? Tänker ni gå för fullt och sopa Moheda IF av banan? Tänker ni visa gästerna hur vårat gräs smakar? Ska ni visa dom att det är loppmarknader dom ska syssla med eller ... Hur blir det?? Jag vill gärna veta, så att jag kan förbereda fredagens outfit på jobbet ...

Kan jag med högt huvud bära denna varianten??

Supportertröja

Eller ska jag välja Elis Eriksson-varianten??

Håll tjeften

Andra bloggar om: , , , ,

Dagens Gif



Andra bloggar om: , ,

Dagens Flerbild - Ekenässjön



Andra bloggar om: , ,

23 maj 2007

Förståelse ...

.. är en viktig ingrediens i livet och efter en underbar dansföreställning i Linnés ära i motljusets glada paradis Rosendals trädgård på Djurgården, känns det oerhört viktigt att kommentera nyheten om att Zavadil nu hörts av.



















Pavel Zavadil har via sin agent förklarat vad hänt och han ber alla oss östersupportrar om ursäkt ...

"Pavel är förkrossad över situationen och mår psykiskt mycket dåligt, men ber klubben, lagkamrater, supportrar, Östers Support och alla Växjöbor om ursäkt för sitt agerande och det som har hänt."

.. vilket självklart accepterar. Självklart!!

Vi har ju dessutom slutat att förlora ... 3-1 mot Örebro efter förlängning. Vi är på gång!

Nu går vi vidare och vi gör det via Atens olympiastadion. Nu är Champions League-finalen igång! Liverpool, Liverpool. Liverpool!!

Andra bloggar om: , , , ,

Tyst ...

Idag är det onsdag. Det är två dagar efter måndagen. Måndagen då Zavadil skulle vara tillbaka i träning. Han kom ju inte. Då bestämdes att onsdag, det är absolut sista dagen. Då måste han vara tillbaka. Idag är det den onsdagen ...

Men på östersidan är det tyst. Inte en notis! Hallå Rydén! Hallå Arvidsson! Vi är några stycken som undrar. Det är ju i alla fall onsdag.

Vore ju bra att veta! Vi möter ju Örebro i kväll i Svenska cupen. Är han hemma och var i så fall är hemma? Är han med ikväll? Eller är han bara en bakgrundsbild??

Vågar man ladda hem honom som bakgrundsbild? Tänk om han inte kommer tillbaka. Hur kul är det då att honom som bakgrundsbild??

Andra bloggar om: , , ,

Vilken fotbollskväll ...

Ikväll smäller det igen. Cupmatchen vi alla väntat på ...

Värendsvallen. Svenska Cupen. Ö-mötet. Öster IF mot Örebro SK.
Någon måste förlora.

Folkligt, festligt, fullsatt ...

Dessutom i en stad i världens utkant. På en arena lite längre bort. Aten by Night. Champions League. Liverpool vs Milan. Blir det revanschens afton för Milan? Revanschen för Istanbul?? Två år sedan?? Liverpool vände på 0-3 till förlängning och avgörandet på straffar som Liverpool vann!! Får Maldini revansch, får han höja bucklan?? Hoppas inte det.

Andra bloggar om: , , , , , ,

Dagens Flerbild - Sjunnen

Sjunnen.
Endast en kurva ...















Andra bloggar om: , , ,

Dagens Gif



Andra bloggar om: ,

22 maj 2007

... gås inte bara fotboll ..

Som jag har undrat, som jag funderat. Hur ser det ut. När ser man det? Läste om det i DN. Ikväll fick jag svaret. Ikväll fick jag äntligen se det. På Stockholm Stadion av alla ställen. Och dessutom på över tvåtusen personer samtidigt.

Dagens besök på den gamla anrika Olympiaarena Stockholm Stadion (Stadis) var inte bara ett besök för att kolla på fotboll. Det var inte bara en visit för att äntligen få se den store Henke Larsson.

Kvällens besök hade även ett annat syfte. Jag var där i vetenskapens tjänst skulle man kunna säga! Men innan jag går vidare med syftet tar filmen om hur det gick till, när jag gick dit ...

Gåsen - Bio
presenterar

The Walk to see ...



Arash Talebinejad, så heter han, han som ordnade att även jag fick se det. Det var han som gjorde målet. Det var han som kvitterade till 1-1 i den 84:e minuten och då fick jag se det. Brommaleendet!

Brommaleendet är enligt krönikören Annelie Jordahl en art för sig. Detta ställer jag mig mycket skeptisk till :-). Som jag såg det i kväll är Brommaleendet ett leende precis som alla andra härliga leenden som man ser på alla fotbollssupportrar världen runt, när det är deras lag som står för grannlåten.

Matchen som sådan var ingen höjdare precis. BP var minst lika bra som det stjärnfyllda HIF och när Arash kvitterade 1-1 kändes det mycket rättvist.

Henke då? Jo han var liksom undertecknad där! Han slog frisparken som BP-keepern boxade till McDonald Mariga, som kunde göra 1-0. Men mer var det inte!! Men frågan är om det är Henkes eller tränare Baxters fel att han inte syntes mer??

Det hade nog varit bättre om Anders Svensson varit där, eller om jag varit på Borås Arena, för där var han Svensson. Nästa gång kanske det är dags att undersöka det berömda boråsleendet :-)

Andra bloggar om: , , , , , , ,

... gås flickrSLIDR ..

Först var det Gickr.
Nu dags för flickrSLIDR.
Samma princip.
Bara å hämta från flickr.
Fantastiskt.
Enkeltr ...


Created with Paul's flickrSLiDR.

via webbnytt

Lika enkelt.
Snart Stockholm Stadion.
BP vs Henke

Andra bloggar om: , ,

Dagens Kiwi

Varför just en kiwi???












Silvstedt not in Trosa

Andra bloggar om: , ,

Dagens Bär

Lika som bär? Imorgon är det högtidlig invigning av Bitte Jonason Åkerlunds skulptur "Cornelis och Cecilia" i Cornelisparken på Södermalm. Men det är inte om han Vreeswijk är sig lik som ett bär eller inte som detta handlar om. Hans utseende och om huruvida skulpturen gör honom rättvisa lämnar jag därhän! I alla fall för tillfället.

Det är skulptrisen, som jag tycker är lika som ett bär! Jag tycker hon är lika bärig som han Schaffer, i alla fall på DN:s bild. Där är hon fruktansvärt lik gitarristen Janne Schaffer!



Andra bloggar om: , ,

... gås Hergé 100 år ..

Idag är det 100 år sedan Tintinskaparen Hergé (Georges Remi) föddes. I den välkända Tintin-affären på Köpmangatan i Gamla Stan bjuder man på kaffe och tårta mellan 12.00-16.00. Dessutom specialerbjudanden på olika produkter under hela veckan.

Serieteket i Kulturhuset firar man dagen mellan 18.00-20.00. Det blir hyllningstal av Björn Wahlberg och ett Tintin-quiz för alla kunniga fans.

Lördagen den 26 maj öppnar Sjöhistoriska museet utställningen Tintin till sjöss. Där kan du se originalteckningar, fotografier, modeller och föremål ur Tintins skapare Hergés samlingar i Bryssel.


















Officiella Tintinsidan - tintin.com

Andra bloggar om: , , ,

Dagens Flerbild - Metropolen
















En sparbank, ett hotell och två gator.
Och en bandyhall ...
















Vad kan man mer begära???

Andra bloggar om: , , ,