26 oktober 2005

En bandykämpes sorti.

Anders Meurling har avlidit.
Jag kände honom endast som skribent på Höglandsnytt.

Så här skriver bandylegenden Arne Argus på VBK: hemsida.

"Den trogne VBK-gästen Anders Meurlings stol i presshytten på Tjustkulle står tom. Ena dagen tävlingsledare och speaker på den återuppståndna DM-turneringen och nästa dag borta från sin kära Eva och många bandyvänner.

Den bilfärd som snabbt skulle föra honom från DM-bandyn på Tjustkulle till Borohallen i Landsbro slutade så illa att Anders brinnande livslåga släcktes dagen efter.

I bandykretsar skapade sig Anders Meurling ett namn. Han verkade åren 1983-1994 i Smålands Bandyförbunds styrelse, var ett par år sekreterare och verksam både i damkommittén och ungdomsarbetet. Han var också hyperenergisk serieledare med koll och statistik på det mesta.

Ungdomsjobbade gjorde han också i Sävsjöbandyn och han var ledare för de båda jättetalangerna Jonas Claesson och Stefan Sjöblad. Anders var den som reagerade starkast när de redan som 14-åringar skrev på för Vetlanda BK. Han myntade då detta med "barnarov"...

Den tidigare Järhagamålvakten Anders var flitig sportskrivare, inte minst om bandy, i nättidningen Höglandsnytt med nyheter från Vetlanda och Sävsjö.

Bandyfolket minns med glädje och tacksamhet eldsjälen Anders Meurling."


4 kommentarer:

  1. Läste det igår.
    Mycket tråkig nyhet!

    SvaraRadera
  2. forza:
    Ja det var mycket tråkigt.

    SvaraRadera
  3. Dålig nyhet för bandyälskare. Men självklart tråkigast för hans närmaste. Idag tänker vi på dem.

    SvaraRadera
  4. perspektivet:
    Instämmer helt!

    SvaraRadera