13 mars 2015

Dagens Svartvita

Under en kastanj i Gamla stan ...



.. och liksom svart på vitt ...
Eller kanske hellre svart på rosa ...
.. så här tycker Sportbladet ...

LINKÖPING vs. HV 71

Linköping

Målvakter +++
Har två jämna målvakter.
Marcus Högberg och David Rautio har delat på jobbet under säsongen. Nu kommer nog Roger Melin att välja. Rautio har storspelat mot HV under säsongen medan Högberg haft det betydligt tyngre.
Backar +++
Rahimi och Junland är landslagsbackar och kan bära väldigt mycket istid. Veteranen Johansson håller än och Bäckman är tillbaka. Dessutom har några av juniorbackarna verkligen klivit fram. Snudd på ?+?+?+?+.
Forwards ++++
Till skillnad från tidigare år har Linköping två offensiva enheter som kan producera. Tredje- och fjärdekedjan innehåller både rutin och karaktärer som ska passa bra i ett slutspel.
Tränare ++++
Roger Melin vann sitt enda SM-guld för 16 år sedan, men är en bra slutspelscoach som lämnar semi-garanti. Fyra semifinaler med AIK och Linköping på de fyra senaste åren. Och han har fått ut nära max av de lagen.
Kommentar: Linköping känns som en realistisk kandidat om guldet, men då måste helheten fungera. Under säsongen har det varit för ojämnt. Nu finns inte utrymme för dippar.
Totalt 14 +

HV 71

Målvakter +++
Två rutinerade herrar i Wesslau och Ersberg. Wesslau känns som det givna förstavalet, även om han haft tufft mot just LHC. Wesslau har några tunga slutspel bakom sig, men har sett bättre ut den här säsongen.
Backar +++
Campoli och Karalahti får enormt med istid och förtroende. Men bakom de här två känns det lite mer osäkert. Några yngre lovande backar och veteraner som Petrasek och Mattias Karlsson måste upp på sin toppnivå.
Forwards ++++
Den unga fjärdekedjan med Bengtsson & Co är en av seriens bästa. Många individuellt skickliga forwards, där Christensen har en nyckelroll. Kan HV mönstra någorlunda skadefritt lag har de fyra intressanta kedjor.
Tränare +++
Mycket har blivit bättre sedan Andreas Johansson tog över HV, inte minst orken och försvarsspelet. Intressant men orutinerad som huvudansvarig i de här sammanhangen.
Kommentar: Många starka karaktärer och hög kapacitet, men också ett lag som kan tappa både humör och spel. Ska HV för första gången på fyra år överleva en kvartsfinal måste spelarna hålla huvudena kalla.
Totalt 13 +

 
Så här plusbetygsätter Sportbladet alla lagen!

Men nu kör vi.
Nu kör vi över ...
Nu har vi glömt ...
Nu ser vi bara framåt ...
Nu krossar vi ...
Heja, heja HåVeBlå

***

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar