23 oktober 2015

Dagens Bandypremiär

Bandypremiär!!
Sug på den karamellen.
Vetlanda BK mot Broberg i Sapa Arena!!
HUvVA, HuVvA ...


Det numera åter helgula Vetlanda BK som av SF/bandy ...
.. tippas sluta på åttonde plats ...

Placering 8: Vetlanda BK

Arena: SAPA Arena
SM Guld: 3st. 1986, 1991, 1992.
SM Finaler: Sammanlagt 7st.
Säsonger i eliten: 39st.
Publikrekord: 4485 ( Motala på Tjust Kulle 1985) 5362 Nässjö 1961 (Landbandybanan)
Nyckelspelare: Johan Löfstedt
Premiärmotståndare: Broberg hemma

Rubrik: Rutinen talar för nytt slutspel för VBK
 

Dags så för att kora de åtta slutspelslagen 2015/16, och vi börjar med småländska Vetlanda BK, som jag tror kommer att knipa den sista slutspelsplatsen denna vinter.

Många håller nog inte med mig här, men jag skall ge er min analys om varför jag tror laget nu äntligen får lira slutspel igen.
Om vi kikar på lagets stomme, så har man flera tongivande spelare som nu börjar bli riktigt varma i kläderna. Johan Löfstedt är nummer ett sen tidigare, men sen har spelare som Joakim Andersson och Philip Lennartsson tagit stora kliv framåt och är numer stöttespelare i laget, det betyder mycket för smålänningarna!

Visst, man har tappat Mickelsson i anfallet, men då Christian var skadad rätt mycket ifjol, så är det ändå inte ett så stort avbräck för just VBK, En frisk Mickelsson hade varit något annat.

Finske halven Tomi Hauska har flyttat hem till Finland, och det ser jag som ett klart minus faktiskt, Tomi var mycket bra ifjol. Suzdalev, Jesper Hvonum och målvakten Jonas ”Skorven” Persson har alla tre lämnat för nya uppdrag, en trio bra spelare, men inte på något vis oersättliga. Sen är jag också lite orolig för VBK:s målvaktsida, där är det väl så här innan lite ovisst sen "Skorven" nu slutat. Men det brukar alltid kliva fram någon ny, kanske kan 21-årige Oscar Löfkvist vara en joker?

Nej, vi tittar istället på varför jag tippat VBK på slutspelsplats, och anledningarna stavas en trio riktigt bra bandyspelare, eller vad sägs om fartfantomen, Patrik Johansson från Sirius, meriterade Toumas Mokko mittspelare från Haparanda och finska landslaget, samt sist men inte minst rutinerade försvararen Mikael Nilsson från Sandviken. På ledarsidan har den senaste landslagstränaren  Jonas Claesson också slutit upp, och det är den fjärde tunga biten till att jag tror laget kan få ett lyft upp på slutspel nu.

Känslan är också att denna trio spelare jag nyss nämnde, kommer att ge VBK den trygghet man behöver, och på försäsongen så har laget med något undantag faktiskt spelat jämnt med de flesta topplag, så se upp för de gulsvarta i vinter, de har något bra på gång!


Lite om "di gule-läsning" inför ...
Claesson känner ansvar inför sporten
Löfstedt och Vetlanda börjar om
Vetlanda är bättre tränade ...
VBK:s försäsong i siffror ...

Patrik Johansson inför premiären
Jocke Andersson inför premiären

Även Bandyfeber har bandyfeber ... 



Men nu tar vi en match i taget.
Nu tar vi kvällens premiär ...

Kvällens premiär bör ge två poäng.
Hemmaplan.
Hemmapublik ...
Jag tippar 5-3 till di gule ...

Övriga premiärmatcher slutar så här:
Edsbyn - Gripen 8-2
Sirius - Villa 3-9
Västerås - Hammarby 5-6
Bollnäs - Tillberga 7-4
Vänersborg - Sandviken 4-7
Kalix - Kungälv 5-2

Okej då spolar vi ...


Matchstart för alla premiärmatcherna är 19.00 ...
Kämpa VeBeKå ...


***

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar