23 januari 2018

Dagens Hån

Jag mailar AB Humlegården.
Jag kritiserar deras beslut att riva "gårdsdelen" av gamla Astoria.

Jag får svar av:
Maria Lidström
Chef investering och utveckling
Humlegården Fastigheter

"Hej Göran,

Vi på Humlegården, som står bakom projektet Astoria, är en långsiktig fastighetsägare med ett stort fokus på hållbarhet och arkitektur. Vi äger och förvaltar över 50 fastigheter i Stockholmsområdet varav många är anrika fastigheter med lång historia, välkända inslag i stadsbilden. Vi värnar om dessa och har stor erfarenhet från att förvalta äldre byggnader och bevara dess värden, samtidigt som de med varsam hand anpassas för att klara vår tids krav på hållbarhet och funktionalitet.

Vi har arbetat med utvecklingen av fastigheten Riddaren 18 sedan 2005, i nära samarbete med Stockholm stad. Kommunfullmäktige antog detaljplanen i december 2015, och nu har den vunnit laga kraft. Den del som vetter mot Nybrogatan, med den välkända Astoria-entrén, kommer inte att rivas. 1800-talshuset återfår sin forna glans genom en omfattande restaurering. Originaldetaljerna bevaras och husets fasad återfår sina ursprungliga kulörer. Byggnaden kommer även att återställs till sin ursprungliga funktion som bostadshus. I bottenvåningen skapas en mötesplats som gör Astoria tillgängligt för allmänheten, genom etablering av en restaurang och ett fåtal butiker.

Däremot kommer den del som vetter mot gränden, som idag har stora sättningsskador, att rivas till förmån för en ny byggnad som tillför ett stort värde till platsen. Form, färg och materialval har inspirerats av de omgivande kvarteren. På detta sätt kombinerar vi det bästa från nu och då och säkerställer att kvarteret kan fortsätta leva i många generationer till.

Förarbetet i detta projekt har varit gediget. Försök till grundförstärkningar har genomförts, tyvärr har dessa misslyckats. Utgångspunkten är att vill utveckla kvarteret för framtiden och skapa möjligheter för nya levande verksamheter. Under åren har många olika alternativ prövats, allt från att bevara fasaden och bygga nytt bakom, till att skapa ett större nybyggt kvarter gemensamt med grannarna. Till slut visar utredningar att det nu gällande planförslaget tillgodoser flest aspekter och är det alternativ som skapar bäst värde och innehåll för kvarteret och stadsdelen.

När jag läst blir jag både förbannad och konfunderad!
Vilket hån.
Läs det den här delen en gång till och titta sedan på fotona under ...

"Däremot kommer den del som vetter mot gränden, som idag har stora sättningsskador, att rivas till förmån för en ny byggnad som tillför ett stort värde till platsen. Form, färg och materialval har inspirerats av de omgivande kvarteren."

Så här ser det ut idag ...


Så här blir det efter ombyggnaden.
En ombyggnad där enligt Humlegårdens Fastigheter:

 "Färg, form och materialval har inspirerats av de omgivande kvarteren"


Hur då??
Den nya delen har väl inget gemensamt med de omgivande kvarteren??
Vilket jävla hån ...

Ropen skalla ...
Fy fan för Humlegårdens Fastigheter.
Fy fan för Länsförsäkringar.
Lämna Länsförsäkringar .. gör det NU ...
Detta är ett hån:
 "Färg, form och materialval har inspirerats av de omgivande kvarteren"

AVGÅ ALLA!


Facebookgruppen - Rädda Astoria

Kämpa ...

***

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar