12 januari 2005

Därför kan Vetlanda åka på en rejäl blåsning

Sportkrönikören på Hälsingekuriren har inför kvällens elitseriepremiär sin teori om varför gästande Vetlanda BK kommer att åka på en blåsning, som "en icke alltför uppskattade förlängning av orkanen som drabbade sydsverige och Småland".
Han skriver: "Broberg har inget att bevisa i den nya serien och kan därmed spela avslappnat och utan press från något håll. Grundstenar som skrällar och överraskningar brukar vila stadigt på under olika idrottsevenemang och matcher".
Personligen tror jag att Brobergarna kommer att spela under enorm press, det är premiär, det är första gången Broberg spelar i elitserien, hemmapubliken på Hällåsen är stor och kräfvande. Vi kan alltså lugnt avfärda denna teori.
Men han krönikören spekulerar vidare angående elitserien och i en sak kan han ha rätt och det är att söderlagen kan få det tuffare att nå en högre placering i sluttabellen. Alla fyra lagen från den södra gruppen kommer att få möta de tre topplagen Hammarby, SAIK och Edsbyn två gånger, medan Broberg endast behöver möta dessa lag en gång. Därför är det mycket viktigt att VBK bygger ett starkt "vindskydd" ikväll och tar två poäng mot ett stormande Broberg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar