02 januari 2005

VBK tappade 4-2

Vetlanda BK ledde med 4-2 och hade total kontroll över matchen, när först B. Einarsson missade ett friläge och Boltic kunde reducera på kontringen som följde. Direkt på detta gjorde domarna en felaktig offsideavblåsning och på den följande kontringen fick Boltic en straff, som Marcus Bergwall satte i nättaket på brorsan Andreas. De sista tio minuterna spelade båda lagen bara av matchen.
VBK:s andra halvlek var hyfsad, men spionerna från Zinken han Hansson och den där Mary, blev inte speciellt skrämda av vad dom såg. Hansson hade svårt att förstå att "di gule" var serieledare. Bäst i VBK var ikväll Per Einarsson. Mest minnesvärt var dock landslagsmålvakten Bergwall reaktionssnabbhet när han i början av den första halvlek gjorde en enastående reflexräddning på ett skott från mycket nära håll.
Vetlanda är i och med kvällens poäng fortfarande serieledare och sämst tvåa i tabellen och får därmed en extra hemmamatch i elitserien. Ikväll blev det även klart att det blir Boltic och Västerås, som gör VBK och Villa sällskap till elitserien. Vänersborg hade en teoretisk chans men fick bara oavgjort mot KSK.