13 november 2014

Dagens Slussen

Slussen nyligen ...



Apropå gångvägar ...
Bild av modell på Slussen 1933.
Markeringarna visar gångvägar.



Dessutom gårdagens Pressmeddelande ...

Pressmeddelande: Äntligen ett klokt beslut om Slussen!
Genom att tillsätta en expertgrupp med uppdrag att granska stadens Slussenprojekt har Stockholms nya majoritet i dag infriat ett av sina vallöften. Det är mycket glädjande och viktigt för Stockholms framtid att granskningsgruppen nu snabbt kommer på plats. Det lägger en grund för en lyckad lösning på den segdragna frågan om Slussen och innebär en möjlighet för Stockholm att undvika ett historiskt misstag.

-         -Vi är övertygade om att den allsidiga granskning som Stockholms nya majoritet nu beställt kommer att visa att ”Nya Slussen” skulle skada Stockholm, under och efter ombyggnaden, och verifiera att det går att genomföra den nödvändiga förnyelsen av Slussen snabbare, billigare och säkrare genom en renovering/rekonstruktion, säger Ole Settergren, talesperson för Stigbergsgruppen som samordnar de grupper som arbetar för en bra förnyelse av Slussen.

-         Vi som arbetar med att hjälpa staden med bra alternativ ser fram emot att få bidra med vår kunskap till expertgruppens arbete.

-         En del av ”Nya Slussen” är bussterminalen som ingen vet om den överhuvudtaget kan byggas. En ny 3-4 årig planprocess med oklar utgång ligger framför staden. Det vore oansvarigt att fortsätta projektet utan färdig helhetslösning – som att påbörja bygget av en Öresundsbro när det är stoppat i andra änden. Man kan komma långt, men kanske helt förgäves. I och med expertgruppens uppdrag att analysera alternativ till ”Nya Slussen” finns en väg ut ur problemen avslutar Ole Settergren.

Stigbergsgruppen - för en bra förnyelse av Slussen 

Talesperson: Ole Settergren, tel 073-0222050
Presskontakt: Jan Ohlin, jan.ohlin@gmail.com, tel 070-397 66 02

***

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar