09 november 2009

... gås BAOB, Bandybilaga

B
Bandybilaga, en bilaga till en tidning som bara handlar om bandy. Varje tidning med självaktning har en bandybilaga. Bandybilagan utkommer oftast i samband med årets högtidsdag Bandypremiären.

Bland de alla de tidningar som ger sina trogna läsare en Bandybilaga kan nämnas Vetlanda-Posten och Ljusnan.

Även s.k. nättidningar börjar numera att ta efter och alldeles nyligen började det lokalaste av lokaltidningarna By á bladet med en egen variant av en Bandybilaga. Tidningens två första bilagor, som helt gratis följt med det späckade helgnumret, har på ett mycket enkelt och pedagogiskt sätt förklarat bandyns storhet och sportens viktiga ingredienser. Här nedan kan du läsa de två första bilagorna.

Märkligt nog har ingen av de stora tidningsdrakarna hängt på trenden med bandybilagor, men dessa blaskor har ju sedan en lång tid tillbaka mer vänt sig till adel, borgare och kungahus och mycket markant vänt sin rygg mot verklighetens folk. Nu skulle det inte alls förvåna oss på redaktionen om det blir en förändring: Det stundar ju ett val och han Göran H. Ägglund har klart markerat att det borgliga valskåpet ska stå mycket nära verklighetens bandyfolk och det är inte bara flickorna på Malmskillnadsgatan som är rädda att tappa lösnummer.






BAOB - Bandylexikon på nätetBandylexikon - BAOB ... www.302.se/BAOB/

"BAOB - Det lilla lexikonet, med det stora innehållet"

"BAOB - På nätet sedan oktober 2005"


***

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar