27 december 2010

.. gås BAOB (Strandlund och Ramsin)

Detta kändes som ett måste.
Bandyportföljeföljetongen går vidare ...

S
Strandlund, "Paris" Roland, bandyspelare och bandyledare i Brobergs IF och Söderhamn. En för redaktionen helt nyligen totalt okänd bandyspelare, som på några få sekunder gick från att vara okänd via några väl valda bandyord till självaste "Name of Fame". Det märks och känns i hela bandymärgen att det här är en man med en äkta bandysjäl. (Till skillnad från Förbundsordföranden Ramsin I)

Strandlund uttalar sig så tänkvärt i Svenskan inför bandyns stora dag "Annandagsbandyn" och det handlar om bandykulturen, den gamla och den nya, om bandyportföljens vara eller icke vara. Så här säger han:

- Du kan ju sitta i kostym i en hall, men det blir inte samma stämning. Jag tror att det finns en baksida med hallarna. De kostar mycket pengar att bygga och driva och man måste ta mer betalt. Notan ska betalas. Sandviken har haft visitation vid vändkorsen så att folk tvingas handla dyra grejer i hallen. Men folk vill ju ha med sig egna smörgåsar och en termos. Det är mysigt.



Tillbaka till Roland och hans bandymeriter, han var med i Brobergs  försvarslinje i det lag som 1963 blev svenska mästare



Övre raden:Ingvar Wasberg (lagl.), Inge Sjölin, Weine Palm, Curt Sedwall, Leif Wasberg, Göran Sedwall, Roland Strandlund, Kurt Sedwall, Sven-Olov Lööv
Nedre raden:Gunnar Danielsson, Jan-Erik Flink, Bosse Rönn, Åke Halvarsson (mv res.), Göran Enberg, Roger Giljam. 


 
Övre raden:Ingvar Wasberg (lagl.), Inge Sjölin, Sven-Olov Lööw, Rolf Almstedt, Curt Sedwall, Göran Sedwall, Roland Strandlund, Leif Wasberg, Anders Erlander
Nedre raden:Gunnar Danielsson, Jan-Erik Flink, Bosse Rönn, Hans Englund (mv res.), Göran Enberg, Roger Giljam.


1977 blev han utsedd till Årets bandyledare efter det att han lett Broberg till SM-guld säsongen 1976/77. Förmodligen Brobergs sista guld!!


Vi på redaktionen passar på att gratulera Roland som den 31/12 2010 fyller 75 år.
Så till smeknamnet "Paris", ett smeknamn som ger honom en självklar plats i "Lö Name of Fame". Varför "Paris"??
- Farsan var servitör och hade vita skor. Parismode på den tiden!!


R
Ramsin, Håkan (Ramsin I), ytterst ansvarig för bandyn i Sverige, Bandyförbundets ordförande. En mycket kontroversiell ordförande, som oftast varit ute på hal is för att inte säga ute och seglat i viktiga bandyfrågor och detta trots att vattnet var is ..

Senast han gjorde märkliga uttalande var i Svenskan inför Annandagsbandyn 2010.

"- Portföljen tillhör inte bandyns kärnvärden."

"- Vi behöver komma bort från bilden av gubben i keps och plunta. Jag gillar inte den. Vi behöver föryngra, skapa nya värden och söka kompetens för att nå den utvecklingen.
Det har visat sig vara svårt, säger Håkan Ramsin, som varit ordförande i snart fem år."





Då är det betydligt roligare att läsa "Brobergs guldmakare från 1977", Roland "Paris" Strandlunds uttalande ...

Se även Bandyportfölj




BAOB - Bandylexikon på nätetBandylexikon - BAOB ... www.302.se/BAOB/



"BAOB - Det lilla lexikonet, med det stora innehållet"

"BAOB - På nätet sedan oktober 2005"

***

5 kommentarer:

  1. Inte att glömma kanske att "Paris" var en av de tre Brobergare Edsbyn "köpte" till sig 1969 när man åkte ner i tvåan. Detta för att hjälpa laget upp i Allsvenskan igen, vilket de lyckades med. De andra två var Errki Rinne och Anders Erlander.
    http://ersmar.se/bandy/9_edsbyarkiv/0001_eif.JPG

    SvaraRadera
  2. Ja jag såg nåt mystiskt på ibdb-sidan om att han Paris avslutade sin aktiva karriär i Edsbyn, tänkte nämna det, men ...
    Men vilken underbar lagbild.
    Har du namnen på spelarna också???
    Typ övre och undre raden??

    SvaraRadera
  3. Såg till min fasa att du inte hade någon bild på världens bäste målvakt, skandal ekar det i de småländska skogarna .. :)

    Dessutom kolla in lexikonet under Bilder vi minns .. året är 69/70 :))

    SvaraRadera
  4. Det är tydligen skillnad på tänk och tänk!! Sedan kan man ju fundera på varför det inte går/inte får att äta smörgås i en hall. Såg att Dallas S var med plus två bröder....

    SvaraRadera
  5. broder.
    Skillnad på tänk och tänk vare och vissa tänker och andra inte!

    Det går ju inte för då handlar dom ju inte i barerna!!

    SvaraRadera