25 mars 2016

Dagens Lindbom

Igår blev det ju klart med "Lillis" Lundh som ny ass. tränare ...
Jag fick direkt guldvittring ...
En vittring som han tränare Lindbom fick redan 1995 ...
Johan Lindbom avgör SM-finalen mellan HV71 och Brynäs ...Det var en gång en kung. Kungen hette Sune. Han styrde ett gäng som kallade sig för HV71. Det här är sagan om hur kung Sune och hans prinsar (Fredrik Stillman, Kenneth Kennholt, Per Gustafsson, Esa Keskinen, Boo Ahl, Patric Kjellberg, Stefan Örnskog och Johan Lindbom med flera) överraskade hela Hockeysverige.

HV71 kom till slutspelet 1995 fullständigt uträknade av samtliga. Man hade tagit sig till slutspel som åttonde och sista lag, endast tre poäng före nian AIK. I kvartsfinalen skulle det dock bli respass direkt – trodde alla. Men HV71 besegrade seriesegraren Djurgården i tre raka matcher. I semifinalen ställdes man mot tvåan Malmö, och skåningarna gick ifrån till 2-0 i matcher och nu hade väl ändå överraskningslaget sprattlat färdigt. Men icke. Kung Sunes manskap gjorde som mot Djurgården och vann tre raka matcher (3-2 sd, 5-3 och 6-2).

Nu tar sagan slut sa experterna, och de såg ut att få rätt den här gången. I finalserien gick Brynäs ifrån till 2-1 matcher och hade två chanser att spela guldet till Gävle. HV71 vann dock på hemmaplan och kvitterade till 2-2 i matcher, men i den avgörande såg det mörkt ut – igen. Brynäs ledde med 3-1, men HV71 svarade än en gång för en mirakulös vändning. Marko Palo reducerade, Per Gustafsson kvitterade och det blev dags för sudden death. En förlängning som alla HV-fans gärna drömmer sig tillbaka till. Särskilt det som hände drygt 15 minuter in i den fjärde perioden, då den här sagans stora hjälte klev fram.***

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar