30 mars 2016

Dagens Silly Season


.. har HVKOLLEN koll ...
Enligt HVKOLLEN är följande spelare aktuella och inaktuella ...

David Ullström (c) -1989
David har gjort en bra säsong i Sibir Novosibirsk där han har stått för 28 poäng på 37 spelade matcher (12 assist och 16 mål). David har utgående kontrakt med Sibir Novosibirsk.

Calle Ridderwall (LW/RW) -1988
Calle även har från Sibir Novosibirsk har gjort en bra säsong och stått för 27 poäng ( 7 mål. och 20 assist) på 37 spelade matcher. Calle har som David även han ett utgående kontrakt med Sibir Novosibirsk.

Mikko Mäenpää (D) -1983
HV71 söker efter nya backar och Mikko kan vara en av dem, att HV71 har en bra historia med finska spelare gör inte saken sämre. Mikko spelare för närvarande i HC Ambri-Piotta där han stått för 37 poäng (6 mål och 31 assist) på 46 spelade matcher. Mikko har utgående kontrakt med HC Ambri-Piotta.

Marc-André Gragnani (D) -1987
Marc-André Gragnani har uttryckt en önskan att få spela i HV71 om det inte blir en förlängning borta i USA. Marc-André spelar för närvarande i AHL Albany Devils och har stått för 27 poäng (0 mål och 27 assist) på 50 spelade matcher. Gragnani har spelat 78 stycken matcher i NHL. Gragnani har utgående kontrakt.

Johannes Jönsson (M) -1989
Tingsryds succémålvakt Johannes Jönsson har visserligen kontrakt även över nästa säsong. Men står man för en räddningsprocent på 92,61 % så får man såklart många blickar efter sig. Frågan är om Tingsryd väljer att släppa iväg sin målvaktstalang och om Johannes själv är han beredd på att skriva under för en uttalad roll som andramålvakt efter en såpass bra insats i Tingsryd?

Andreas Borgman (D) -1995
Enligt uppgifter är redan Andreas klar för spel i Hv71 till kommande säsong. Borgman har Huddinge IK som moderklubb men valde senare spel i Timrå och nu senast Västerås HK.

Mattias Karlsson (D) -1985
Mattias tillbringade senast säsongen i Severstal Cherepovets där det blev 12 poäng (1 mål och 11 assist). Mattias har flyttat tillbaka till Jönköping och har i skrivandets stund ännu inte erbjudits kontrakt av HV71. Men säger själv att har som önskan att spela i HV71 kommande säsong.

.. allt med tyder på att HV71 kommer få klara sig utan både Chris Campoli och Erik Christensen ...

uppdaterat 16:32
Sportchefen meddelar följande ...
"Sex spelare har fått beskedet att de inte får förlängt kontrakt med HV71. Det gäller Erik Ersberg, Axel Eidstedt, Simon Karlsson, Björn Melin, Jere Karalahti och Chris Campoli."
.. och han fortsätter ...
"Förutom spelarna som inte erbjuds nytt kontrakt har backen Emil Johansson meddelat att han lämnar HV71 för att gå vidare till en ny klubb."

Klart mycket trist att Emil lämnar.
Hade även gärna sett att Campoli varit kvar.

När det gäller Christensen och Erik Andersson så fortsätter dialogen ...


Jnytt om de sju ...
Jmini om storstädningen ...
Expressen om rensningen ...

Känns som om Dagens Gif satt som en smäck ...
.. och det redan i morse .. innan ...***

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar