21 mars 2016

... gås BAOB (Årets komet)

Årets komet, ett bandypris till den den bandyspelare som under säsongen gjort exceptionellt stora framsteg. Utmärkande för Årets Komet ska också vara att pristagaren, i likhet med bandyprofilen Torbjörn Ek, utvecklats till en riktig lirare och dessutom uppträder som ett stort föredöme inom bandysporten både på och utanför plan. Priset delas ut till minne av den forne storspelare Torbjörn "Tobbe" Ek.


2016 fick Vetlandaspelaren Joakim "Jocke" Andersson priset med motiveringen:

Genom att göra hela elva av Sveriges 60 VM-mål i Uljanovsk satte VM-debutanten JOAKIM ANDERSSON ett ordentligt avtryck inför framtiden. Med sitt kraftfulla djupledsspel byggt på fysik och explosivitet i ett enda stycke har Joakim också, match efter match och med sina totalt 45 mål, varit en bärande del i Vetlandas fina säsong 2015/2016.”Joakim Andersson själv gläds åt priset.
– Det känns fantastiskt kul. Jag tycker själv att jag utvecklats mycket under året. Nu vill jag fortsätta vara med i landslaget och utveckla Vetlanda så att vi kan vara med och fajtas där uppe. Det var ett tag sedan, säger han i ett pressmeddelande


I juryn satt förbundskaptenerna Svenne Olsson, Stefan Söderholm, Anna Jepson och Anna Lundin, Radiosportens Per Kahl och Göran Rosendahl, TV-sportens Chris Härenstam och Jonas Holgerson, Svenska Spels Putte Ramberg och Andreas Arver, Bandypuls Leo Hägglund och Christoffer Million samt frilansjournalisten Lasse Sandlin.

Läs mer på svenskbandy.se, bandypuls.se, vetlanda bk

Tidigare pristagare:
2010/11 Erik Säfström, Sandvikens AIK
2011/12 Erik Pettersson, Sandvikens AIK
2012/13 Erik Persson, Edsbyns IF
2013/14 Adam Gilljam, Hammarby IF
2014/15 Joakim Svensk, Edsbyns IF
2015/2016 Joakim Andersson, Vetlanda BK


Bandylexikon - BAOB


"BAOB - Det lilla lexikonet, med det stora innehållet"

"BAOB - På nätet sedan oktober 2005"

 

***

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar