08 januari 2006

Väck inte Sharon ...

Ariel Sharon hålls nedsövd.
Ett dygn till.
Det är bra.
Sådana män ska alltid hållas nersövda.
Men med Sharon kom det lite väl sent.
Han skulle sövts ner betydligt tidigare.
Direkt efter Sabra och Shatila.
Och snälla?
Väck honom inte!
Väck inte den björn som sover!

8 kommentarer:

  1. Du menar väl före Sabra och Shatila?! ;)

    SvaraRadera
  2. mr f:
    Han skulle inte ha fått lämna kuvösen ..

    SvaraRadera
  3. Josephzohn: Hm, nu vet ni väl hur politiken fungerar? Någon måste alltid offras. Den gången blev det Sharon. Den israeliska regeringen kunde inget göra. Det är jsag ganska säker på, och absolut inte Sharon ensam. Det fanns så mycket hat i Libanon då, maroniterna hade i åratal terroristerats av terrorister som hölls gömda i bland annat sabra och Shatila. Det är ingen utrsäkt för det som hände, men det är en mförklaring. Israel må ha gjort en hel saker som inte stämmer överens med folkrätten, mmen detta vansinniga dåd hade man faktiskt inget att göra med... Omvärlden tyckte något annat, och den israeliska regeringen offrade Sharon för att få lugn. Vilka som faktiskt utförde dådet talar man aldrig så mycket om. Det tycker jag är konstigt...

    Det må ha varit känt av vissa att något hemskt höll på att hända, men det var kanske som med Hitler, man undnerskattade ondskan totalt.

    Men inte önskar vi att alla de som underskattade Hitler aldrig skulle fötts (eller dö). Många av dessa kunde ju faktiskt göra en fantastisk insats när de väl förstod...

    SvaraRadera
  4. Jag förstår inte resonemanget som Perspektivet för. Ska Sharon själv ha underskattat ondskan hos de han styr över? Var inte han en av de ansvariga? Även om det inte var han som utförde det, gör det honom mindre delaktig när det var han som var en av de ansvariga?? Är Bush och hans generaler inte ansvariga för vad som hände(r) i Abu Ghraib?!

    Nej låt honom sova säger jag.

    SvaraRadera
  5. Virvla: När hade Sharon inflytande över milisen i Libanon som utförde dåden? Det är ungefär som att säga att Al Qaida sprängde WTC på uppdrag av Saddam Hussein. Det är en mer korrekt liknelse.

    SvaraRadera
  6. Man kan nog dividera detta fram och tillbaka, men enligt min enkla mening, visste Israel och Sharon precis vad som var på gång och vad som skulle hända ... och jag anser likt många andra att han Sharon har blod på sina händer.

    SvaraRadera
  7. Josephzohn: Som vanligt kan vi enas. Man kan dividera om detta, särskilt som varken du eller jag någonsin kommer att få reda på sanningen (inte förän vi kommer till han Lind i alla fall...). Och förövrigt är bandy sporternas sport, vilet är betydligt roligare och framkomligare att dividera om...

    SvaraRadera
  8. perspektivet:
    Exakt.
    Ibland har man en åsikt och då gäller det att respektera att andra har en annan.
    Jag t.ex., accepterar ju utan att deleta, att han mr f skriver på min sida att han avskyr bandy och jag kommer iaf att bjuda honom på Bullens pilsnerkorv, den dagen då VM-finalen spelas på Malmös gamla IP.

    SvaraRadera