29 juli 2005

Vetlanda BK gås World Cup??

Den stora bandyturneringen World Cup, som spelas en septemberhelg i Ljusdal, har hamnat i fokus mitt i sommaren. Normalt sett är det de 16 bästa bandylagen i världen som gör upp om titeln. Hammarby IF kom nyligen med i turneringen efter det att ett lag från Kazakstan hoppat av. Nu funderar Bajen å sin sida också på att hoppa av. Oraken är att Hammarby IF är irriterade på att Internationella bandyförbundet gett Dynamo Moskva en extra plats i turneringen. Detta skulle innebära flera matcher och sämre spelschema för Bajen och det gillar inte Hammarbys sportchef Tomas Fransson.

Orsaken till att Internationella bandyförbundet vill ha med Dynamo Moskva är att klubben satsat stort för att nå toppen igen. Inför denna säsong har man värvat Sergej Obuhov, Misja Sveshnikov och Rinat Shamsutov, samt anställt den förre ryske förbundskaptenen Vladimir Janko, som tränare.

Hammarby kommer att lämna besked den 22 augusti om man ska ställa upp eller inte. Om klubben väljer att hoppa av, då går den platsen till bandyns bandylag, Vetlanda BK.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar