10 augusti 2005

Chrunak gås Luleå Hockey

Hans Chrunak är Luleå Hockeys nya klubbdirektör. Hans Chrunak den förre förbundskaptenen i simning alltså! Tufft val!! Hans Chrunak från skånska Landskrona. Landskrona?? En skåning från den hockeyfattiga staden Landskrona! Ska leda norrländska hockeytokiga Luleå. Tufft!! Vi var nog många som först höjde åtminstone på ett ögonbryn när nyheten kablades ut. Men.

Personligen tvekar jag inte en sekund på att Luleås satsning på Hans Chrunak blir ett lyckokast. Hans Chrunak kommer att samla hela Luleå i COOP Arena, publiken, sponsorerna, ledare och spelare. Hans Chrunak kommer att vända Luleås negativa trend! Hans stora erfarenhet och kunskap, tydliga och raka ledarskap och det brinnande intresset för idrott är en lysande lösning för Luleå.

Just sådana här rockader är vad svensk idrott mår bra av. Från vatten till is, från bassängkanten till rinkside, från simhall till hockeyrink, från en individuell sport till lagidrott.

Det är allt för vanligt inom svensk idrott att klubbarnas ledare, tränare, sportchefer o.dyl. rekryteras inom den "egna" idrotten. Ta tränarna inom de tre stora bollsporterna fotboll, hockey och bandy. Hur många nya tränare har vi fått de senaste åren? Inte många. Nej det är samma tränare som likt inavel, bara byter klubb med varandra. När det kommer in en hermelin, som typ Jonas Thern i Halmstads BK härom året, då skrockade olyckskorparna högt. Fick dom rätt? Inte mycket!!

Nej gör som Lule Hockey, satsa på höga hopp och du slipper djupdykningar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar