11 augusti 2005

Även Zorkij tvekar om World Cup

För några veckor sedan, mitt i sommaren, gungade det till i bandyvärlden. Hammarby Bandy hotade med att hoppa av bandyfesten World Cup. Orsaken var att det internationella bandyförbundet vill ge det ryska laget Dynamo Moskva ett wild card till årets upplaga. Internationella bandyförbundet anser att Dynamo värvat så många duktiga bandyspelare, att laget skulle få en extra plats!!

Dyrare för klubben och sportsligt fel, tyckte Hammarby och det finska bandyförbundet hakade på.

Nu har även det ryska storlaget Zorkij anslutit sig till de som är kritiska till att turneringen utökas i kommersiella syften.
"Om inte sammanställningen av dem medverkande lagen i World Cup kommer gå till på ett sportsligt sätt, som den mycket ansedda turneringen har gjort sig känd för genom flera decennier så kommer vi att självmant ta ställning om vår medverkan, säger man i Zorkij".

Det har i alla år varit världens 16 bästa klubblag, som gjort upp om titeln. 16 lag som kvalificerat sig via de inhemska ligorna. Men inte i år då? I år skulle turneringen utökas med Dynamo Moskva, som istället för vingar, köpt spelare för pengarna. Märkligt, eller hur.

Hur det nu blir med årets turnering är just nu oklart. Hammarby har sagt att man lämnar besked om sin medverkan den 22 augusti. Om Bajen beslutar att inte delta, då är bandyns bandylag Vetlanda BK första reservlag. Blir det 16 eller 17 lag. . Blir det Hammarby eller Vetlanda BK. Turneringen avgörs i Ljusdal den 27-30 oktober.

2 kommentarer:

  1. Fan vilka fina grejor inne på josephzohn.has.it - gav ju värsta Skrotnisse och hans vänner-vibbar ju.

    SvaraRadera
  2. Tackar, tackar. "Skrot-Nisse och hans vänner-vibbar" .. det är stort det, för mig iaf. Mycket stort.

    SvaraRadera