10 augusti 2005

Inför - en resa till Sandsbro

Sandsbro AIK - Vetlanda FF. Fotboll. Division III sydöstra. Är övertygad om att det redan nu smälter sig i munnen på dig! En oerhört viktig match. En streckmatch! Växjölaget Sandsbro ligger under nerflyttningsstrecket med sina 12 poäng. VFF har 16. Spänning blir olidlig. Vinner vi kvällens bortamatch så ....

Har försökt hitta lite dagsaktuella uppgifter om VFF:s trupp, skadeläget, tränare Dejans tankar inför matchen, hur ser planen ut, är gräset nyklippt, vilket märke har kvällens matchboll mm. Men tyvärr. Inte en rad. Det enda av värde jag kan presentera idag är dagens väderprognos för Sandsbro. Regn, vilket passar "de grönvita" perfekt. Vi passar bättre i regn.

När jag började med dagens research, hamnade jag på bloggen "enrödgul röra". En härlig supportersida för IF Elfsborg. Jag skummade snabbt och fastnade för två saker. Båda två bevis på att Vetlanda FF spelar i fel serie. Vetlanda FF hör hemma i Allsvenskan. Tänk vad enkelt det är att spela fotboll när man ligger i Allsvenskan. Tänk vad enkelt det är att vara supporter. I dessa högre regioner vill lagen spela fotboll och tidningarna skriver om lagen både inför och efter matcherna!!

Nåväl. Här klagas det på det egna lagets intränade avsparksvariant. Forward till forward, bakåt till mittback, TJONG - till motståndarnas backlinje!!

Men du, så som ditt lag sparkar igång matcherna, så spelar alla lag som möter det offensiva och sambaspelande Vetlanda FF. Hela matchen. Match efter match! Och detta utan att det känns intränat!

Den "rödgula bloggen" undrar även över varifrån Aftonbladet får sitt material till sina inför-artiklarna. Den stora kvällstidningen ska ha haft fel högerback i den preliminära laguppställning vid ett flertal tillfällen. Fel högerback!!

Personligen har jag i åratal sökt på Sportbladet efter minsta lilla notis inför VFF:s matcher, matchfakta eller eftersnack. Jag skulle jubla om jag någon gång i livet fick vara med om att upptäcka att det är fel i den preliminära laguppställningen, typ fel högerback.

Men som Masarna uttryckte det efter förlustmatchen mot VMS Elit i Avesta:
"Idrotten är inte mjuk och Rättvik"

Jag återkommer om jag hittar något matnyttigt inför kvällens match. Mitt tips är i alla fall att "de grönvita" vinner med 2-1 och att Jerker Einarsson blir tvåmålsskytt. Men alla ni Sandsbrosupportrar runt om i världen, deppa inte, ni har ju i alla fall idrottssveriges i särklass fulaste klubbemblem!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar