10 juni 2005

Maud gås kompromiss igen

Ledarskribenten Maria Abrahamsson på Svenska Dagbladet tillhör inte mina favoriter. Hon brukar även sitta med i SvT morgonsoffor och kasta ur sig en massa dynga, numera stänger jag av ljudet, när hon är med. Nåväl idag är första gången som jag och hon Abrahamsson är överens i en fråga. Hon skriver i dagens ledare om den ”ivriga bävern” centerledaren Maud Olofsson och hennes ”succéartade frukostmöten” på Timbron
” Tankesmedjan Timbros frukostmöten börjar artar sig till rena succén. Dragplåster i går utöver kaffe och goda mackor var centerledaren Maud Olofsson. Hon slänger numera gladeligen gamla principer överbord i syfte att vinna nästa val”.
Här är vi alltså överens, för jag håller fullständigt med om att Maud Olofsson numera sålt ut sin och själ och gladeligen slänger alla sina och partiets tankar och principer, för att den s.k. Alliansen ska komma till makten. Men håll ut det värsta kommer nu! I sin ledare skriver sen ultramoderata Abrahamsson:
”…I går fick hon (Maud Olofsson alltså) det nästan att låta sannolikt att människor kommer att längta efter att gå till valurnorna. Till dess måste Alliansen få väljarna att förstå att det behövs fler nya jobb och fler som betalar skatt i stället för att leva på bidrag".
Så var vi där igen, jakten på dom sjuka och arbetslösa går vidare. I den här frågan går numera centern och den ivriga bävern Maud Olofsson helt i moderaternas konservativa ledband.
Abrahamsson avslutar sin ledare med:
”Allianslinjen är något som håller på att ta form. Följdriktigt måste de fyra partiledarna nu ta itu med ett antal svårlösta knutar, och då inte minst ersättningsnivåerna. Enligt Olofsson klarar man att kompromissa ihop sig redan i höst”.
Självklart Maud! Det fixar du lätt! Frågan är om det finns fyra borgliga partier vid valet 2006, eller rättare frågat behövs det fyra? Nu när centern i fråga efter fråga bara kopierar det moderata partiprogrammet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar