11 juni 2005

Moderaterna gås makro

I dagens DN-ledare uttrycks oro för att moderaterna har svårt att förklara sin nya politik.
"Ändå börjar moderaterna få problem med att förklara sin politik. I SVT:s partiledarduell i maj haltade Fredrik Reinfeldts argumentation betänkligt när statsminister Göran Persson ställde frågor om sysselsättningen. Moderatledaren undvek gång på gång att förklara hur sänkt ersättning för sjukskrivna och arbetslösa ska kunna skapa nya jobb".
Men det är väl sjävklart att det är svårt att förklara det och att han Trendfeldt undviker att svara på det. Han liksom alla vi andra fattar ju, att sänkta ersättningar inte skapar många nya jobb. Ledarskribenten uttrycker sedan en oro för att moderaterna under partiets nya chefsekonom, endast ser Sverige ur ett makroperspektiv.
"Under chefsekonomen Anders Borgs ledning har moderaterna intagit ett helikopterperspektiv på Sverige. Man ser knappast några människor eller företag, bara opinioner, stora system, parter och produktionsfaktorer."
Men där kan ledarskribenten vara lugn! Om det skulle bli maktskifte i Sverige nådens år 2006, då blir det moderat politik som gäller, Maud har ju redan backat in i kompromissernas gränd. Då kära ledarskribent kommer den moderata politiken ner på jorden, då kommer det att kännas för oss vanliga löntagare. Med sänka bidrag, sänkta sjukersättningar, ja kanske t.o.m. sänkta löner? Sänkta löner?? Ja i slutet av ledaren får vi veta att han chefsekonomen Borg tydligen "bombaderar journalister och aktörer på marknaden med E-mail om att moderat politik inte nödvändigtvis ger sänkta löner"???

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar