27 augusti 2010

... gås BAOB (Slottsbrons IF)

S
Slottsbrons IF, med det härliga smeknamnet "Blåtomtarna" är ett av de där riktigt klassiska bandylagen och ett av de s.k. "brukslagen".

Slottsbron hade sin storhetsperiod i slutet av 1930-och början av 1940-talet med fyra SM-guld 1934,36, 38 och -41. Efter det har det inte blivit några framgångar, men 1951 var man aktuella på baksidan av Rekord-Magasinet.

Många är de kända och stora spelare som spelat i den blåa dressen, men mest kända är bröderna Klarqvist. Bandybröderna Hjalmar och Henry "Brinken" Klarqvist var båda med när både dom och Slottsbron var som bäst i Sverige.

Ett annat känt bandynamn är Knöös, Arne Knöös och sonen Roger Knöös är spelare som de flesta bandyhistoriker känner till. Stig Knöös är i dagsläget klubbens ordförande.

I juni 2007 chockades stora delar av bandysverige, när Grums kommun till vilken Slottsbron tillhör, meddelade att kommunen inte längre tänkte stå för klubbens elkostnader. Klubben protesterade och det var en nedstämd klubbordförande som uttalade sig i den värmländska pressen.
- "Då dör bandyn i Slottsbron"
, sa Stig Knöös.

Klubben och bandybloggar runt om vårt avlånga bandyland protesterade. Kommunen backade sedan och så vitt vi på redaktionen vet, så strömmar elen nu likt musik ur en Mälarökyrka.

Slottsbrons IF på nätet





BAOB - Bandylexikon på nätetBandylexikon - BAOB ... www.302.se/BAOB/

"BAOB - Det lilla lexikonet, med det stora innehållet"


"BAOB - På nätet sedan oktober 2005"






Andra bloggar om: , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar