05 augusti 2005

Fredriksskans - sicken härlig arena

Igår kväll spelade Djurgårn och Hammarby oavgjort 2-2 inför endast 27 000 åskådare på Sveriges trista nationalarena Råsunda. En match som endast kan intressera de närmast sörjande och med ett resultat som bara glädjer alla oss som hoppas på en Blåvit serieseger!! Men om den matchen är tidningar fulla så det behöver inte jag skriva nåt om.

Men häromdagen däremot, då spelades matchen som berörde hela det svenska folket. Det var dags för höststart i division III sydöstra och match mellan grönvita Vetlanda FF och helblåa hemmalaget Kalmar AIK. Matchen spelades på Kalmars härliga gamla anrika fotbollsarena Fredriksskans. Publiken runt denna läckra gamla arena uppgick till hela 96!!! Nittiosex glada kalmarbor, som fick se hur FF fullständigt krossade hemmalaget. Nittiosex glada kalmarbor, som fick se Jerker Einarsson dunka in två läckra strutar inom loppet av sju minuter och en comebackande Daniel Palmgren dominera i backlinjen. Fredriksskans är som bäst när det är mycket folk på läktarna och det liksom sjunger i den gamla träkonstruktionen. Vetlanda FF är som bäst, när det gäller!

Efter matchen blev det fest i stan och jag kan garantera att åtminstone 90 av dessa 96 åskådare var med om att likt i Rio de Janeiro, dansa samba längs Kalmars gator i ren glädjeyra över att ha fått se ett sådant läckert spelande fotbollslag som Vetlanda FF. Men nu är ju Kalmarborna kända för att uppskatta bra idrott på hög nivå. Nästa match för VFF, Sveriges närmaste brasselagbär redan imorgon lördag, då är det hemmamatch mot serieledande Karlskrona.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar