05 augusti 2005

Reklamavbrott i kyrkan

Sommartid brukar det bjudas på musik i de svenska kyrkorna, vilket är en lysande idé. Kyrkorummen är ju akustiskt sett mycket lämpande för musik och de står ju dessutom ofta tomma ... I början av juli var jag i Alseda kyrka och lyssnade på Putte Wickman och en underskönt sjungande Sofía Källgren. I onsdags var det konsert i Vetlanda kyrka, mezzosopranen Hillevi Berg, antagligen dotter till orgelbyggaren i Farstorp, sjöng till ackompanjemang av Martin Hellström.

Det var en mycket fin konsert, med korta små stycken av bl.a. Bizet, Hallnäs, L-E Larsson. Men det som störde mig var att när halva konserten var avklarad, då stegade prästen upp predikstolen och uppmanade "församlingen" att sjunga psalm 721. Efter det talte han om Jesus (Tror jag??? Personligen tog jag tillfället i akt, att ta fram min lilla fickradio, för att kolla hur det gick för MFF i Champions League-kvalet) när prästen talat klart (Då hade förövrigt MFF kvitterat till 2-2, yes) skulle vi sjunga ännu en psalm innan konserten kunde fortsätta.

Detta reklamavbrott kändes mycket "billigt", ungefär som när TV4 bryter en film för att hälsa på i någon ICA-affär!! Det är klart att kyrkan vill göra reklam för "Jesus och hans vänner", men att göra det på detta sätt är vare sig rätt mot oss i publiken eller mot de som uppträder!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar