13 november 2005

... gås bandylexikon (uppdatering , Fars dag)

F
Fars dag och bandy är något som verkligen hör ihop. Men glöm slipsar och annat trams, köp en bandysouvernir till "den gamle". Det viktigaste är dock att se till att firandet inte krockar med bandymatcherna starttider. Se till att ni hinner med båda. Bandy är planeringens sport även utanför isen.

Inom bandy är det mycket vanligt att sönerna åker i fädernas skridskospår. I Vetlanda BK är Kent Edlund och sonen Christoffer ett bra exempel, pappa Kent tränar ju sonen ...
Den gamle storstjärnan Pelle Lennartssons båda söner Petter och Philip är båda mycket lovande unga bandyspelare. Mittfältsstrategen Håkan Adolfssons pappa "Timpa" spelade även han i VBK:s A-lag på 1960-talet.
Men bäst har Curt Einarsson det. Han var själv hyfsad bandyspelare och senare svensk förbundskapten, idag spelar alla hans tre söner, Björn, Ulf och Pelle i det bästa av alla bandylag.

... gås bandylexikon (SAOB)


Skickar även ett litet grattis till "grillkungen", som in i det längsta hoppades att Backavallens is skulle vara ospelbar, så att matchen kunde flyttats till "Kullen". Då hade det blivit en Fars dag värd namnet, då hade det kunnat bli en "fars dag - En dag på Kullen" .. á la Marx, men man kan inte få allt. Men iaf Grattis!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar