19 november 2005

Vilket ord är det Vilgot Lemonad

Veckans ord.
Vilket är veckans ord.
"Vaaaad kan det vara"?
Vilgot Lemonads tävling.
Fortfarande inget ord som passar.
Men.
Nu är vi några stycken.
Fler än man kan ana ...
.. som anar ugglor i ordmossen.
Vi är nämligen säkra på.
Fullständigt säkra på ...
.. att jag egentligen redan vunnit!
"Gubbmålningar".
Med ordet "gubbmålningar".
Men att han Vilgot.
Vill alla gott.
Vilgot Lemonad.
Han ändrar reglerna.
Så att fler kan vinna.
Är det inte så?
Svara.
Var är du, Vilgot Lemonad.

5 kommentarer:

  1. Du anklagar Lemonad för att ändra reglerna men "gubbmålningar" är faktiskt helt fel gissning. I lemonadmossen finns heller inte några ugglor utan bara snälla kor så därför ska du få lite hjälp med veckans ord.

    Teckning kan vara en ledtråd, dock inte en inramad sådan. Ordet kan ha struktur men inget djup, nu ser du kanske ett mönster?

    Snart är det ny vecka och nytt ord så skynda att gissa innan tiden går ut! : )

    SvaraRadera
  2. karin:
    När jag kollade på vem du var. Vilket jag alltid gör, jag kollar dagligen efter vem du är, då såg jag att även du heter Lemonad? Fast det verkar som om du inte riktigt bestämt dig ännu. Bagels eller Lemonad. Är du släkt med han Villgot Lemonad?

    Jag och alla dom andra i den stora grupp av tvivlare på tävlingens regler accepterar helt att han Lemonad ändrar reglerna. Han gör som han vill han Villgot. Han är för oss Notarius Lemonadus och det accepterar vi med glädje. Vi vet premisserna och tänker inte ge oss ut och bränna lemonader i Stockhoms förorter.
    Vad vi uttrycker om vi själva får bestämma är en förtvivlan, dels en förtvivlan att inte vinna denna gång och dels en förtvivlan att aldrig ha vunnit!! :-)

    Tyvärr får jag ingen hjälp av din hjälp ... och de stora tårarna rullar in.

    SvaraRadera
  3. Självklart är jag en Lemonad, alla vill väl vara det! Inte släkt med Vilgot som tur är, det hade inte passat sig. Min uppgift är att hitta på ord varje vecka som alla icke-lemonadare sedan ska försöka lista ut eller bara ha turen att skriva :).

    SvaraRadera
  4. karin:
    Om jag nu förstått saken rätt, så är det du som bestämmer vilket ord som är veckans ord?
    Ser jag rätt mönster i det hela då?

    SvaraRadera
  5. Japp, så är det, det är jag som bestämmer orden som är veckans ord :) Det mönstret har dock inget att göra med den här veckans ord, ledtråden syftar på ett helt annat mönster. Ett eventuellt mönster, jo det är nog ett mönster.

    SvaraRadera