18 november 2005

... gås bandylexikon (uppdatering , George Bernhard Shaw)

S
Shaw, George Bernhard, irländsk dramatiker och författare. Shaw var en stor älskare av bandy och är mest känd för sina bandyordspråk. Han är även Nobelpristagare i litteratur 1925.

* "Det finns ingen mer uppriktig kärlek än kärleken till bandy".

** "En evig försäsong är en god definition på helvetet".

*** "Så länge jag kan längta efter en bandymatch har jag anledning att leva".

... gås bandylexikon (BAOB)

via livet,se/ord

6 kommentarer:

  1. Men ingen bandypoesi slår väl Dan Anderssons? "Omkring bandyspelar'n från Vetlanda satt allt folket i en ring, och på isen såg de hans spel. Och om bandy och kultur och om underbara matcher och om sin längtan sjöng han hela natten lång..."

    SvaraRadera
  2. perspektivet:
    I "min" serie av kända och okända diktares kärlekksförklaringar till den finaste av alla sporter, som kommer att förgylla BAOB, kommer jag rakt av att publicera denna Dan Anderssons charmerande dikt. Jag har hört den förut, men det var länge sedan och jag har av för mig hittills okända alzeimerorsaker helt glömt bort den. Den finns ingraverade någonstans på en av Vetlandas skolor.

    SvaraRadera
  3. Josephzohn: Birger Sjöberg har skrivit om sin kärlek till bandylaget från hans hemstad Vänersborg. Mest känd är nog ändå hans besvikelse över lagets spel som beskrivs i romanen "Bandylaget som sprängdes" från 1924...

    SvaraRadera
  4. Josephzohn: Hans nästa bok, Kriser och kransar, chockade publiken. Dikterna var fyllda av bandykritik och självuppgörelse...

    SvaraRadera
  5. perspektivet:
    Ja håller man på Vänersborg, då tar man nog livet av sig i tidig ålder om man är diktare vill säga, men lite spill får man räkna med. jag menar skulle alla diktare ha evigt liv vore ju bandyläktarna överfulla! Varje match.

    Vad gäller den käre Dan vet jag inte vilket lag han höll på. Tror inte att han avslöjade det för någon överliggare från Loussa .. men det kanske finns nertecknat i någon dikt .. Vaknatt, hette inte en dikt så. Det är kanske i den? Nåväl. En labil stackare det var det.

    SvaraRadera
  6. Josephzohn: Dan krev om vaknatt. Är det inte lite motsägelsefullt? Blev han inte LO-ekonom sen, han Dan Andersson? Det blir välValnatt istället för Vaknatt nu...

    SvaraRadera