10 november 2005

... gås bandylexikon (uppdatering, prådli presenning, Katrineholms SK)

Endast timmar återstår.
Bandyälskarna är på tå.
Portföljerna putsas.
Termosarna kollas ...
Inför bandypremiären kan
... gås bandylexikonet (SAOB) ..
.. prådli presenning ...
Södra Allsvenskan.

K
Katrineholms SK, (KSK) är ett klassiskt bandylag från "knutpunkten" Katrineholm. Klubben som grundades 5 januari 1919, har blivit svenska mästare tre gånger 1969, 1970 och 1972.
Efter storhetsperioden (se ovan) har KSK åkt jojo mellan allsvenskan och division I. Klubben har på olika sätt försökt "få till det", men både publiken och framgångarna har uteblivit och det är nog bara att inse fakta ... för enligt alla bandyns lagar och cyklar dröjer det till år 2073 innan nästa storhetsperiod infaller.
Men klubbstyrelsen tror fortfarande på att ovanstående fakta går att ändra på. Det senaste greppet är att ändra på lagets namn. Numera heter klubben officiellt Katrineholms SK/BK. Man har alltså lagt till BK ... Detta endast för att få spelarna att bättre inse och förstå att det är bandy dom spelar! Kommer det att funka???? Finns tomten?

Katrineholms kräsna "gamla experter" bland bandypubliken runt hemmaarenan Backavallen sjunger ofta den kända bandylåten, "Det spelades bättre bandy på Henry Franssons tid". Och det är ju bara att hålla med!

... gås bandylexikon (BAOB)

7 kommentarer:

  1. Katrineholm ska vi mosa på söndag.

    SvaraRadera
  2. På Söndag är det dags, äntligen är det bandypremiär igen på Backavallen och för KSK:s bandykrigare som spelar första matchen mot Vetlanda.
    Ett Vetlanda som också haft en lite uppp&ner-försäsong, kanske kan bli en spännande match lagen i mellan.

    KSK/BK och Nässjö Forever!

    SvaraRadera
  3. Bandykrigare - finns dom?

    SvaraRadera
  4. Design var ordet, sa Bull.

    SvaraRadera
  5. forza vbk:
    mosa, sa Bill

    forza ksk/bk:
    För det första, kul att du hittade hit. Du får gärna komma med uppdateringsidéer till (BAOB), kanske finns det något att hämta ur KSK:s digra bandyhistoria. För just historia är ju vad KSK är :-)
    Tyvärr tror jag inte att det blir speciellt spännande om söndag. Såg VBK i genrepet mot Hammarby och kan bara använda klyschan "Bäva månde ni röda bandylirare i KSK" ...

    perspektivet:
    Bandykrigare? Måste vara en fleskrinving av han Forza KSK/BK, han menade säkert bandylirare, men i samma ögonblick som han skulle skriva det ordet, kände han hur falskt det klingande .. KSK har ju inga lirare längre, äsch det får bli krigare ...

    SvaraRadera
  6. Josephzohn: Du är verkligen bra på att förstå hur människor tänker, jag är impad! Men hur kunde du missa design?

    SvaraRadera
  7. perspektivet:
    Just det jag missade design, hur kunde jag göra det ... kanske för att jag inte riktigt fattade hur du tänkte? Ibland verkar det som om jag inte är bra på att förstå hur människor tänker!!!

    SvaraRadera