11 november 2007

Dagens Tendens

Vi förlorade knappt, premiärmatchen hemma på Kullen mot svenska mästarna Edsbyn och tendensen från förra säsongen håller i sig. Vi spelar minst lika bra bandy (om inte bättre) men vi räcker inte riktigt till mot "de stora".

Sett över de nittio minuterna var vi det bättre laget, men tack vare ett effektivt hörnskytte blandat med mindre bra rus, vinner dom matchen. Och att målvakten Anders Svensson får pris som bäste edsbyspelare säger väl det mesta!!

Men med den inställningen som di gule visade i den andra halvleken efter det att Edsbyn ökat på till 5-1 i inledningen, så känns det ändå ganska lugnt. Vi kommer att kriga i toppen, för efter 1-5 så var det gult över hela banan och när Per Einarsson lyfte in sitt andra mål för dagen och reducerade till 5-6 hade vi chansen, men ett nytt hörnmål av han Hedqvist gav 5-7 och matchen var avgjord.

Monsterbäst idag var Hedberg, PG och Per Einarsson och det ska bli väldigt kul att följa just den yngste brodern Einarsson, som kanske och förhoppningsvis blommar ut ordentligt i år.

Tyvärr är det inte speciellt kul att se bandy på TV, visst tekniken har blivit mycket bättre, men man missar helheten, man missar storheten. Men det man får när man ser matchen i TV-soffan är han Claesson och han Johansson, dom förgyller varenda bandysändning.

Den stora skuffelsen var som vanligt när det gäller bandy i Vetlanda publiksiffran. En bandypremiär i Elitserien mot Edsbyn ska ju självklart locka fler än de 776 som var på plats.

Just nu sitter man på syltan, med den andra gravölen och ser hur Tre Kronor är på väg att besegra Finland ... vi leder med 1-0 när det är knappa minuten kvar!!

Skål Tamefan!

Andra bloggar om: , , , ,

8 kommentarer:

  1. Njaaa håller väl kanske inte riktigt med om att ni hade matchen. Tycker nog att den i mina ögon, som helhet var vår, med ett undantag av kvart i andra.
    Det fanns en tid när Broberg hade Dallas och Pelle Hedqvist. Hörnorna var förödande för de lag som mötte dom. Nu är vi de laget så jag har slutat gnälla på hörnor.....
    Själv hade jag nog velat ge Christoffer Edlund matchpriset.

    SvaraRadera
  2. Rapport från den gamle var att det var kallt på matchen förmodligen säger de inte samma sak i ABB-hallen i Västerås. Hur nu Vetlanda skall få en hall med 776 personer på matchen kan man fråga sig men det borde gå att bygga SAPA-hallen i aluminium. För Edsbyn gäller tydligen som gamle hejaklacksledaren Glasis skrek förr i tiden. "Nu när ni fått en hörna laga då så att ni får nåt förna"

    SvaraRadera
  3. björn:
    Boka in en tid redan idag, det är lång kö till optikerna i Hälsingland.

    Talangerna har vi många och i år har dom alla sett alla avsnitt av "Gunnels gröna", så dom kommer att blomma ut i vår var så säker!!

    broder:
    Med tanke på publiksiffrorna i Vetlanda är det synd att bandybanorna måste vara så stora.
    En mindre bana kräver ju en mindre hall, vilket skulle bli billigare och man skulle inte som publik behöva känna sig så ensam :-)
    Jävla Glasis :-)!!
    Jävla Edsbyn!!
    Jävla Tråkbyn!!

    fronning:
    Du hade behövts bland de fan ta ti ska fan sen ...

    SvaraRadera
  4. Hmm... Kan inte direkt påstå att VBK hade grepp på den här matchen.
    Man gör en gedigen insats mot ett lag som spelar under helt andra förutsättningar.
    Rolf = stabil
    Pär = irrationell
    Edlund = landslaget innan året är slut!
    Den här vintern kan bli hur kul som helst!

    Lika bra bandy som VBK spelar nuförtiden - lika dåligt PR är publiksiffran för bygden! En get! En ko! En .....

    SvaraRadera
  5. Grepp å grepp :-)
    Men vi var bättre ...
    Jag ser alltid med jäkligt guula ögon!!

    Överens i din spelkritik!
    Dessutom gav han Söderman på SF/Bandy högst betyg till han Adolsson, vilket än en gång bara visar på vilket lag vi har och att vi var bäst!!

    SvaraRadera
  6. ...den där "dan sa" e nog inte så dum. Kloka ord. Vad gäller glasögon så har ja med snöre runt halsen. Alltså ibland på ibland inte ;-) Mycket praktiskt.
    En parantes, sedan Edsbyn fick sin hall så har publiken fördubblats. Hoppas "Kullen" också får en för då kanske det blir någon som hejar.

    SvaraRadera
  7. björn:
    Han verkar vara en mycket klok man han den där Dan, men även kloka män kan vara ute och simma i Flugebydammen :-)

    Och jag kan tyvärr inte gå i god för vilken kunskap han har om bandy :-)

    Men att jag kan min bandy det vet jag ju ...

    Jävla Edsbyn :-)

    SvaraRadera