05 april 2008

Dagens Konspiration

Ni har väl inte glömt kampen. Kampen om var filmerna om Åsa-Nisse spelades in. Vetlanda eller Täby??



Filmfolk, nyhetsreportrar och annat löst folk har ju tagit fram, vad dom kallar bevis för att filmerna skulle ha spelats in i Stockholmsförorten Täby (hahahaha). Medan vi med rötterna i den småländska myllan runt Vetlanda med säkerhet kan konstatera att filmernas huvudscener helt klart och tydligt är inspelade "på plats". Det finns bara ett Vetlanda och det är Vetlanda.

Men det otäcka i kråksången är ju hur man lyckades dupera och lura även aktörerna i filmerna. Ett aktuellt exempel på det är Christer Falkenström, han som som elvaåring, så vackert sjöng "Säg flyg du lilla fågel", i filmen "Åsa-Nisse på hal is" från 1954. Nu påstår han nämligen i en kommentar att denna scen spelades in i Täby?? Här lurade man alltså en stackars ovetande elvaåring att "nu befinner du dig i Täby", när han i själva verket befann sig i Skirö, troligtvis på festplatsen "Ekbacken". Undertecknad kan bara beklaga å Åsa-Nisses vägnar!!

När ska dessa konspirationer ta slut??

Andra bloggar om: , , , ,

1 kommentar:

  1. Sanningen är väl den att filmerna spelades in både i Småland och i Täbytrakten. Bor själv bara några kilometer från den plats i Täby där ateljén fanns. Jag känner igen Rösjön som ligger i Sollentuna/Täby från filmen Å-N bland grevar och baroner. Tallen som Å-N och Klabbarpar´n klänger i i början finns fortfarande kvar.

    /L-G

    SvaraRadera