08 februari 2007

... gås BAOB (Bägg)

B
Bägg, en försvenskning eller förvanskning, av det engelska ordet bag, i betydelsen väska. Ordet har troligtvis sitt ursprung i Nollberga, serien som skapades av alla bandyentusiasters favoritkonstnär Ulf Lundkvist. Från början var det en försvenskning som alla andra, det var nästan så att Akademi-Horace ville ta in det i Svenska Akademiens ordlista. Så långt var allt lugnt.

Men så helt plötsligt började den i Bromma kände bloggaren och mannen bakom "Musselsoppans vänner", att använda det i en förnedringskampanj mot den vackraste av alla sporter, bandy. Han ville på detta sätt förlöjliga sporternas sport och gav sig då på klenoden, bandyportföljen. När han så i en bloggkommentar ställde frågan:
- "Går det lika bra med en BÄGG", då var måttet rågat. Då blev bandytermosen sur, kaffet kokade över och spriten blev mäskig. Han backade och har sedan denna hans fadäs inte lämnat Bromma och Grimsta IP. Men sedan har det visat sig att han likt Lasse Lucidor egentligen talade för alla bandyintresserade kvinnor och då blev det ju en annan bandyfemma. Kvinnor får ju gärna ha med sig vilken typ av väska som helst på bandymatcherna, kvinnor med väskor betraktas ju enbart som ett pittoreskt inslag bland de tuffa och hårda supportrarna på bandyläktarna och dessa bag- och väskbärande varelser har ju även numera fått ett eget namn, Bäggladies. Till kvinnor räknas inom bandyvärlden även de män som likt just han Lucidor och han Lindarw, föredrar att gå klädda i kvinnokläder.

BAOB vill också förtydliga, att på en bandyläktare, kan män endast ha sin burkar med Bullens pilsnerkorvburkar i en "bägg", för alla andra varor kommer det alltid att vara en bandyportfölj som gäller! För kvinnor är det annan historia, se "Bägglady"

Bandylexikon - BAOB ... bandylexikon.tk/

"BAOB - Det lilla lexikonet, med det stora innehållet"

"BAOB - På nätet sedan oktober 2005"

6 kommentarer:

  1. Jamen det var väl ett j-a tjat!!
    ;)

    SvaraRadera
  2. Det är inte ett dugg roligt! Din ¤%&@!!

    ;)

    SvaraRadera
  3. hahahahaha du som gillar att bli omskriven hahahaha nu är du ju tom omnämnd i världens enda bandylexikon.
    ålväjs lokk ån the brajt sajd åff lajf ...

    SvaraRadera
  4. Ja det är tom så att vi på redaktionen nu funderar på att lägga till en rad i reklamen ..

    "Det lilla lexikonet, med det stora innehållet", skulle kunna förstärkas med:
    "Det lilla lexikonet, med de stora kändisarna", typ öh va!

    SvaraRadera