01 februari 2007

... gås BAOB (Halvtidsvila)

Idag är det februari.
Idag är det söndag.
Idag är det vilodag.
I alla fall i Sibirien.
I Kemerovo.
Där vilar man idag.
Slickar såren.
Slipar på taktiken.

Det är halvtidsvila i Bandy-VM 2007.

H
Halvtidsvila, halvtid, paus, mellan varje halvlek tar spelarna en välbehövlig paus, man uppdaterar vätskebehovet, snackar igenom och förfinar taktiken.
För publiken är pausen också till för att uppdatera vätskebehovet, dock brukar publiken dricka lite annorlunda drycker än spelarna. Pausen är även ett utmärkt tillfälle att njuta av en äkta eller oäkta bandykorv. Publiken brukar även använda pausen till att tömma blåsor, så att ny vätska ska få plats.
Vid matcher som av väderskäl typ snöfall, skyfall eller annat måste spelas 3x30 minuter anbefaller förbundet 3 pauser. Då får man som publik hoppas på att grannarna på läktaren har någon dryck kvar!

En annan viktig sak som händer under pausen är att ismaffian kör ut sina ismaskiner på banan och spolar fram ny is. Enbart detta kan vara ett skäl att gå på bandy. Det är en fröjd att se dessa ismaskiner köra runt runt och efterlämna en remsa av blank och vacker nyspolad is och veta att snart kommer dom tillbaka .. spelarna ...

BAOB - bio
presenterar
The Paus
Bandy-VM 2007, Kemerovo



En normal bandypaus ska enligt bandyförbundet vara högst 15 minuter (pdf-nytt fönster) . Domaren är ansvarig för speltiden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar