04 juli 2007

Dagens Gruva

Hörnebo skiffergruvaIkväll var det öppet hus i den gamla skiffergruvan i Hörnebo. Öppet hus?? Öppet hus kanske är fel ord, kanske man kan kalla det för öppet schakt??

Egentligen skulle man ikväll fått njuta av en upplyst gruva till toner av någon klassisk musik, men något måste ha gått fel. Det var varken ljus eller musik?? Är upplysningens tidevarv slut? Nåväl. En oupplyst gång är ju ingen gång, men flera gångar blir ju en hel gruva!

Och.

Hörenbo skiffergruvaSjälv är bäste dräng, man gör som Kajsa Varg, man tager sin ficklampa och ... ingen kan påstå annat än att när man är under jord i en 200 meter lång gammal gruvgång, då gör man som gamle Holmén, man ser ljuset i tunneln. (Se Hörnebo - The Movie, som snart kommer på en bio långt från dig)

Hörnebo skiffergruva ligger vid Ramkvilla, vilket innebär att "Dagens kyrka" blev just Ramkvillas :-) Men det är en annan historia som jag lämnar utan åtgärd. Inte ens om Gud är oss en väldig borg blir det några bilder därifrån!! Inte en stängd port kommer från min lins!

Återkommer ...

Andra bloggar om: , , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar