02 juli 2007

Från katastrof till bragd!

Kan inte undanhålla er kära läsare och vänner av det gröna fältets schack lite om "la Squadra Verdes" bragdinsats i lördagens bortamatch mot Hallby. I den lokala pressen (ingen nätupplaga) kan man idag läsa om att Vetlanda för det första saknade 9 ordinarie spelare när domaren blåste till start och till råga på allt blev man tvungna att spela på plastgräs i Huskvarna då Hallbys hemmaplan var vattensjuk. Inte de bästa förutsättningarna när man ska möta ett topplag i toppform.

Men.

Som jag skrivit förut, det är i sådana här lägen som en lagkapten ska visa sig från sin allra bästa sida, det är vid sådan här tillfällen som en lagkapten ska förvandlas "From a Jack to a King" och det gjorde han våran kapten, han Palmberg. Han dominerade såpass att Hallbys tränare sammanfattade matchen med:
- "Det var två rätt jämna lag, men ni hade Palmberg"

- "Spelarna är hjältar", sa tränare Pruvolic, när han sammanfattade den otroliga 1-0 segern, som i alla historieböcker kommer att gå under namnet "The Rumble at the Plastgräs i Huskvarna"

Tack vare segern är vi med och slåss om kvalplatserna och glöm inte att vi sedan urminnes tider alltid varit ett höstlag av rang! Men nu är det sommaruppehåll och en sak är säker till skillnad mot en rödblå tränare så sitter den gröna nu säkrare i solstolen än någonsin ...

Läs även han Hults matchreferat på vetlandaff/grusplan.

Andra bloggar om: , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar