03 september 2007

Dagens Illusion

Häromveckan skrev jag om att jag skulle hänga på låset för att få tag i den nya jazzskivan med Babs, Riedel och Johansson. Men! Detta gjorde jag inte! Halsont och skithus om ni minns? På väg hem i bussen igår fick jag ett mail från Lasse Z 0ch Vax Records, som hade läst min blogg!!!

Jag kunde via mailet göra en beställning, vilket jag självklart gjorde. Idag kom den! Snacka om snabb service?? Och billigt 179 :- (inkl. frakt)

Så just nu i detta nu skriver jag dessa rader ackompanjerad av en underbar musik ...

Innehåll:

1. Song for the dreamer 2. Om jag än förstått 3. Illusion 4. Om du så vill 5. Mer än vänskap 6. Någon och ingen 7. Je vous aime 8. I Molom vid människodalen 9. Jag ville så gärna veta 10. Främmad fågel 11. En snäcka i sanden 12. Där bor en konung 13. Sjöng bäcken 14. Forgotten wind

”Illusion” - Alice Babs med Jan Johansson och Georg Riedels orkester. Vax Records CD 1006



Full pott i Svenska Dabladet:
Illusion visar hela hennes styrka – mångsidigheten och den genuina förståelsen av musiken och medmusikerna, något som hörs så väl i röstens energi och fulla klang.

Nästan full pott i Dagens Nyheter:
Det unika med skivan, förutom ett musiscerande på väntad hög nivå från Alice Babs själv, är det genomlyxiga kompet från Georg Riedels orkester med ingen mindre än Jan Johansson vid pianot. Alice Babs är omisskännlig i allt från höghöjdsvokaliser till den blont, troskyldiga fraseringen som är ett av hennes kännetecken.

Nästan full pott i Göteborgs-Posten
Alice har en naturlig friskhet och klarhet i rösten, hon är ungdomlig, entusiastisk och hungrig, lägger ner känsla och energi i tolkningarna. Detta är vokaljazz av ypperlig klass, en utsökt dokumentation av en stor svensk jazzsångerska och dito musikanter.

Är du intresserad hör av dig till

Lasse Z Produktion / Vax Records
Rådhusgatan 14
185 31 Vaxholm
08-541 308 75
070-315 09 03
lasse.zackrisson@telia.com
www.vaxrecords.nu




Andra bloggar om: , , , , ,

4 kommentarer: