20 mars 2008

... gås BAOB (uppdatering, Edsbyns IF)

E
Edsbyns IF, Edsbyn är mest känt för sin tillverkning av klassiska långfärdskidor av naturmaterialet trä, samt för den gamla bandyarenan Ön. Numera är båda nerlagda, så vad återstår förutom ett stort tomrum? Ingenting ...

Dock har bandylaget från byn vunnit fem raka SM-guld. 2007 slog man Hammarby efter det att Pär Törnberg avgjort i en minnesvärd förlängning och 2008 krossade man ett på förhand favorittippat Sandviken. Den finalen var över efter en kvart då Edsbyn hade gjort 5-1 på ett chockat och utspelat SAIK.

Mest minnesvärt från nådens och Edsbyns bandyår 2008 var dock supportrarna i Red Farmer, som efter det att hemmalaget på ett otroligt sätt vänt 0-3 till seger med 4-3 mot Västerås, under de sista 17 minuterna i den femte och avgörande semifinalen. Det är inte helt klargjort om alla supportrar ännu har lämnat Kyrkhelvetet??

BAOB bio
presenterar
Klackarna i kyrktaket
(en film lånad av han ersmar)




Edsbyns svåraste motståndare i slutspelet 2008 var utan tvekan mötet med Vetlanda BK i kvartsfinalen. VBK hade 3-1 i slutet av den andra men hemmalaget gjorde en otrolig och ofattbar upphämting, kunde Edsbyn göra 4-3 med 35 sekunder kvar ... Hade VBK fått 1-1 i matcher där så ... Det värsta för alla gula supportrar var att VBK var det bättre laget båda matcherna ... J*vla Edsbyn :)

BAOB bio
presenterar
J*vla Edsbyn





Se även Bandykyrkan


BAOB - Bandylexikon på nätetBandylexikon - BAOB ... bandylexikon.fizz.nu/

"BAOB - Det lilla lexikonet, med det stora innehållet"

"BAOB - På nätet sedan oktober 2005"


Andra bloggar om: , , ,

2 kommentarer:

  1. Vilken hyllning, tack.
    Ja VI e bäst, nu och de senaste 5 åren och fram till mars 2009.
    Inte bara på planen utan jag måste säga att Red Farmers har nog en större del i detta än man kan tro.
    Red Farmers = Kärlek, stolthet & tradition
    Kul är det att vara röd/blå

    SvaraRadera
  2. Skulle tro att just Red Farmers all all del i framgångarna, det är kanske som ryktena går på redaktionen, det är inte svårt att nå framgångar i bandy men det kostar, det kostar att köpa spelare, det kostar att köpa motståndarna, det kostar att köpa domarna, det kostar .. :)
    Och då är det bra med en "tät" supporterklack!!
    Hahahahahahahha
    J*vla Red Farmers ni är som ett barnklädesplagg, you are overall!!

    SvaraRadera