04 december 2007

Dagens Julgris

Det finns bara en julgris och det är domaren Ulrik Bergman. I alla fall om man ska tro han som aldrig är ensam (!), bandyspelaren (?) Pelle Fosshaug. Han fick ett nytt utbrott i förlustmatchen mot Broberg ... och nu har tävlingskommittén bestämt att han får 3 matchers avstängning, vilket inte är mycket att snacka om, om man inte heter Fosshaug förstås :-).

Men det intressanta är nu hur många matcher han "Gallret" Björkman får. Han fick ju matchstraff efter att slagit en Motalaspelare blodig i söndags. Får han Fosshaug 3 matchers avstängning för att han kallar domaren "julgris", så borde han Gustav Björkman få minst lika många matchers avstängning, eller fler ...

En sak är helt säker om jag har förstått reglerna rätt? Vi slipper i alla fall han Björkmans galler ... när vi möter Hammarby imorgon på Zinken. En match blir han automatiskt avstängd i och med matchstraffet. Hur det blir när man som Stefan Persson får lindrigt matchstraff vet jag inte??

Andra bloggar om: , , ,

2 kommentarer:

  1. Det är ju så ruggigt pinsamt detta. OM det nu stämmer att Pelle "bara" har sagt "julgris" till domaren och bestraffas med tre matchers avstängning så torde vi i framtiden se väldigt rumphuggna trupper framöver. Mig veterligen, bla på den tiden man sjävla lirade med nystanet, så sades det nog så mång grejer till våra "kära" domarkår.

    Vad gäller Gustav Björkman så påminner denna incident om den som skedde på Zinken (04) när Patrik Södergren i en semifinal mot just Bajen slaktade Stefan Persson med sin klubba. Detta resulterade i avstängning säsongen ut... Tilläggas bör att SAIK senare åkte ut mot Bajen i semin. Så det straffet sved ju inget vidare på "the buther"

    Heja Pelle Fosshaug säger jag!

    En snabb undran; Undrar vad Pelle själv hade spelat på om han skulle åka på en avstängning före jul...

    SvaraRadera
  2. Tyvärr är det som så att han Fosshaug bestraffas (hårt) för att han är just Fosshaug??

    Meningarna om han Björkmans tilltag går isär, vilket inte är ovanligt, men nog borde han bestraffas betydligt hårdare än han som tyckte att domaren var en julgris!!

    Undran ... hahahahaha.
    Men jag tror oddset är/var för lågt för att han skulle sätta en hundring :-)

    SvaraRadera