10 oktober 2007

Dagens Påhopp :-)

Idag har jag åter blivit påhoppad :-) och även denna gång är det unge herr Johansson, bandybloggaren från "Lilla Paris. Men den här gången är det inte den bandybloggande Josephzohn, som han Johansson ger sig på. Nej den här gången är det han konstnären och dazzålågen Josephzohn, som får sig en slänga från Vänerns strandkant!! "Vem skiter inte i utedass??!! :-)

Han Johansson tycker att jag är ett lysande exempel på att man inte ska ge konstnärer för stor frihet??! För gör man det då väljer konstnären (undertecknad) att avbilda svenska skithus och utedass och det gör han (undertecknad) trots att det finns så många andra vackra ting och byggnader i världen som man (undertecknad) kunde göra konst av!

Hänger ni med??

Jag gör det knappt, men det är i detta läge som en annan stor konstnär dyker upp i mitt skithusfyllda hjärnafjöl, han Vreeswijk. Cornelis Vreeswijk hamnade en gång i bråk med den svenska dampressen och han avfärdade dom på ett kortfattat och elegant sätt med, "det är inte damerna jag gör mina visor för" och här skulle det passa in med en parafras på han Vreeswijks enkla och raka budskap. "Det är inte för han Johansson och andra Vänersborgare jag gör mina svenska skithus", jag förstår att ni har nog med skit omkring er för att se skönheten i förfallet skethus.

Men å andra sidan, du kanske ska vara glad du glade Vänersborgare att jag inte valde att göra modeller av svenska bandylag??!! För till skillnad mot dig så ser jag skönheten i förfallet och väljer därför ut mina förlagor med omsorg och alla förfalla de i skönhet. Och skulle jag då börja bygga/göra modeller av svenska bandylag, så skulle ju Vänersborg vara det första laget jag valde, för Vänersborg är ju den klubb som förfaller mest i svensk bandy, eller hur??

Kanske dock att jag skulle välja Nässjö IF före "Laget utan framgångar" för jag tycker nog att Nässjö förfaller med lite större skönhet och man hittar ju lite mer intressanta historiska detaljer kring bandyn i Nässjö än man gör i den fattiga bandystaden Vänersborg och sådan små historiska detaljer som ett SM-Guld här och där skulle man ju som en fri konstnär lätt kunna få med om man gjorde en modell!! Och ett förfall med viss historik passar lika bra om man väljer att skapa modeller av bandylag eller svenska utedass. Tro mig ...

Så för helvete Johansson, damma av dina gamla stövlar och ge dig ut i tassemarkerna och med hjälp av ditt falköga, letar du upp några härligt förfallna skithus och så skeckar du bilderna till mig ... :-), så att jag slipper bygga det framgångslösa bandylaget i modell!!

Andra bloggar om: , , , , , ,

14 kommentarer:

  1. Göran Göran !!
    Det går att göra vackra saker av något som funnits, samt haft en
    hedervärd funktion. Det har du
    Herr Dassolog med all respekt bevisat.
    Men du! har bandyn i Vänersborg
    överhuvudtaget funnits?
    Om IFK Vänersborg haft någon typ av funktion?
    Så har den iaf i mina ögon aldrig
    varit hedervärd!!

    SvaraRadera
  2. Jag hoppas du förstod ordvitsen:

    "Vem skiter inte i utedass?"

    Jag blev nästan lite stolt över den!

    Keep up the good work med utedassen, ska amn vara konstnär ska man vara originell och inte måla tavlar! ;-)

    SvaraRadera
  3. För övrigt har vi inga förfallna skithus i Vänersborg, jag vet inte varför. Sorry. Alla sket väl direkt i Vänern när det begav sig.

    Jag kan ju alltid fråga Bo Knutsson, han kanske har några antika skithus bakom antikaffären!

    SvaraRadera
  4. Konstig inställning då hans bloggsida skall innehålla text om "skit i allmänhet" och då är han inte intresserad av "skitens vingslag"

    SvaraRadera
  5. konsthandlarn:
    Jag vet inte med säkerhet om bandyn finns, har funnits eller kommer att dyka upp i Vänersborg.
    Några talanger fattade ju snabbt galoppen och drog till metropolen, likt många målande damer drog till Paris i början av det förra seklet (OBS! Dom drog till det riktiga Paris, det i skönhet förfallna Paris)

    johansson:
    Det är lugnt, jag fattar det mesta som har en hals och som går att dricka ur.
    Alla skiter på skithusen men alla skiter inte i dom!
    Fjöl vare med dig broder!!

    broder:
    Men exakt, jag följer iaf mitt bloggmotto:
    "Sport, sport, kultur, kuriosa och lite bandy".
    Och alla som har haft en VBK- eller VFF-tröja på sig fattar ju att svenska utedass det är både kultur och kuriosa!!

    SvaraRadera
  6. Fan, jag som tänkte säga "Bra Johansson! På den konstnärskladden! Ge honom en rejäl sitt-opp!" och så fegar han ut och gör en pudel eller en hel kennel som GW säger.

    Jo, ze phå en zohn misär...

    SvaraRadera
  7. Förstår att du njöt!
    För du och Johansson har ju det gemensamt, att ni bor i mycket framgångslösa "städer/orter".

    Men även du min gode fronning, borde snabbt som ögat leta fram dom Tretornstövlarna och ge dig ut i skog och mark för att leta rester av svensk skit när den är som bäst.
    Du har ju nära till Drottningholm och borde kunna hitta några kungligt förfallna och fjölfulla skithus!

    SvaraRadera
  8. P-E Fronning: Förlåt mig.

    Men att ge någon uppmuntrande ord är ju inte detsamma som att inte stå för det man tycker egentligen.. ;-)

    Står för det jag skrev: man ska aldrig ge konstnärer för stor frihet, då slutar det som Picasso i totalt anatomiskt kaos, som Dali med en massa rinnande klockor och som Josephzohn med en massa skeva skithus!

    SvaraRadera
  9. fronning:
    Se vad du nu har ställt till med!
    Nu gav du han luft igen.
    Det borde väl du veta att ska man sänka en U-båt .. stryp lufttillförseln!

    lilla birger:
    Lita inte på fronning, det här har han gjort förr, skeckat ut en annan att bli osams med mig, eller som i detta fall, ge dig lite luft så att du kan andas och därmed kunna komma med ännu fler dumheter, sen när det brännar under, då sticker han, ooops så är han borta och du får stå där med svaret mellan benen eller om det var/är svansen!!

    För det ska du ha j-t klart för dig du unge herr Johansson, att när du börjar jämföra mig med klåpare som Pikazzo och/eller Dal i klockor då är du j-t nära gränsen och då snackar vi inte om den norsk/svenska!!

    "Bättre stå för sina åsikter än illa sitta och fäkta, men det är svårt att värja sig när man har värjan i röven", sa redan gamle Nisse Dacke!!

    SvaraRadera
  10. Härligt Johansson! Allt är förlåtet. Jag förstår att du använder dig av den gamla beprövade taktiken att 1. få målet i gungning. 2. retirera och få målet som fortfarande är ostadigt att lätta på garden. 3. Sätta in den slutliga stöten. Mästerligt! Applåder från Bromma. (önskar bara att BP hade gått på kurs hos dig.)

    SvaraRadera
  11. Hahahaha jag vet inte om jag ska gråta eller skratta.
    Ett samarbete mellan BP och Laget utan framgångar hahahahaha

    Lagerlöf und den Berner hahahahaha!

    Det är tur att jag snart sitter med en härlig frukostmacka från Grillska caféet!

    Hej då luar, jobba på ni, med eran taktik, ni baksidans riddare!!

    SvaraRadera
  12. Det är inte svårt att upptäcka nervositeten i ditt tillkämpade skratt. MrJ är klart i gungning.Du bör nog se dig om lite extra framöver. Gör som Giljoo sätt dig i hörnet och håll ryggen fri. Skridkobladen är vässade och klubborna är krökta men bollarna de har vi inte hittat ännu.

    SvaraRadera
  13. Lilla Paris = Vänersborg som mycket logiskt ligger vid Vänern.
    Vid Vättern däremot ligger tex Gränna

    SvaraRadera
  14. Absolut, ändrat och klart.
    Men båda ligger i Sverige och båda börjar på Vä, så ganska nära var jag :-)

    SvaraRadera