21 april 2007

Fotboll när den är som bäst

Öster, Barcelona, Blåvitt, Landskrona, Zlatan, Henke, Sverige ... jag kan rada upp hur många favoritlag och favoritspelare som helst från hela världen. Jag kan hålla på i evigheter, men när det gäller fotboll så är man antingen grön eller blå. Så är det bara. Så enkelt är det. Grön eller blå? Antingen är man FF:are eller så är man Giffare. Antingen håller man på Vetlanda FF eller och Robert Lind må förlåta, eller så håller man på Hvetlanda GIF. Enkelt eller hur.

För oss som då är gröna, för oss som är gröna ända in i själen har de senaste åren varit oerhört lyckosamma. Vi har levt i ett framgångsrus, vi vunnit serier, vi har avancerat. Vi har de senaste säsongerna legat betydligt högre upp i seriesammanhangen än lokalkonkurrenterna. Annat var det förr, men det är en annan historia. Den kan han Svedbom berätta om. Det gör inte jag :-)

Nåväl.

Idag är det seriepremiär. La Squadra Verde, di gröne springer idag in på hemmarenan Vitalavallen. Nu är det gröna gräset grönt, nu är planen kritad och klar, nu står hörnflaggorna i hörnen. Nu är den gröna flaggan hissad. Äntligen slås portarna opp. Det måste kännas skönt för Josef Johansson där uppe i han Linds himmel. Josef Johansson, min farfar, som 1930 var med och bildade VFF och som idag denna nådens premiärdag, skulle ha fyllt 104 ...

Dagens motståndare IF Hagapojkarna kommer från länets residensstad Jönköping. Egentligen är hemorten Ljungarum, men vem vet var det ligger? Vem vet över huvudtaget något om IF Hagapojkarna? Vem bryr sig! Vi är inte kända för ta en massa hänsyn till motståndarna. Vi är inte kända för att någon hänsyn överhuvudtaget, vi är ju "the Green Mean Machine" och då tar man ingen hänsyn. Vi är endast kända för att spöa skiten ur alla lag, spelar roll vilka dom är, spelar roll vilken som är deras historia, spelar roll hur deras trupp ser ut. Vi spöar skiten ur alla!

Och idag, idag om endast några timmar, ska vi spöa skiten ur Hagapojkarna. Äntligen är kulan i luften, äntligen rullar kulan på vallen, äntligen ska Dejans luar spöa skiten ur motståndarna.

Och det bästa av allt. Oavsett hur det går idag. Oavsett hur matchen slutar. Vi ligger ändå i serien ovanför Giffarna ...

Andra bloggar om: , ,

2 kommentarer:

  1. Även gamle gröne brodern önskar "di gröne" ett stort LYCKA TLL!!!

    SvaraRadera
  2. .. som jag nyss skrev och som Grodan Boll alltid brukar säga, en gång grön alltid grön!

    SvaraRadera