26 april 2007

Straffa efteråt?

Läste han Lundhs intressanta krönika om att han tycker att man ska ändra på dagens regler och tillåta granskning, samt att i vissa fall ska kunna utdela straff efteråt.
"Fullt förståeligt att det kan bli fel domslut i en sådan upphetsad situation.
Men det är obegripligt att det inte går att ändra på."

Det finns en omröstning i frågan och där anser just nu 77% att han Lundh är rätt på det! Jag är skeptisk. För det första, finns alla matcher på video? Och hur rättvist blir det, om man tänker på dagens match mellan Lundhs favoritlag Landskrona som vann den viktiga toppmatchen mot Häcken. Där åkte Häcken på en horribelt dömd utvisning den 32:e minuten! Hur gör man då? Det går ju inte att ändra på i efterhand att Häcken fick spela med tio man i 58 minuter! För som Lundh skriver,
"Ändra reglerna och ge granskingsnämnden en möjlighet att agera även i en del uppenbart felaktiga domslut."

Denna utvisning var ju uppenbart felaktig, det kunde alla vi se som såg matchen på TV och den utvisningen påverkade ju matchens utgång betydligt mer än "lavetten" som han Sundin gav Osmanovski i matchen mellan Trelleborg och Malmö FF.

Nåväl Landskrona vann med 2-1 efter en mycket medioker tillställning. Landskronas avgörande mål kom i matchens absoluta slutskede, en boll som knappt var över mållinjen, snöpligt för Häcken, men bra för oss. Nu har även Häcken förlorat en match. Vår nästa hemmamatch är just mot Landskrona, den 7 maj kommer de svartvita på besök. Då får alla Växjöbor möjlighet att se gå-fotboll live!I den andra av kvällens båda matcher i Superettan vann IFK Norrköping klart med 3-0 över Enköping inför nästan 6 000 hemma på "Parken". Ska det bli Norrköpings år i år.

Kan inte låta bli att även nämna att J-Södra är utslagna ur Svenska Cupen! Förlust på bortaplan mot IFK Värnamo. Hemmalaget vann med 1-0. Olle Nordin är nu nere på jorden igen! Både allsvenska GAIS och Ljungskile från Superettan är också utslagna!

I måndags såg jag IFK Göteborg besegra BP på Stadion och det var ett Blåvitt som inte imponerade och ikväll imponerade man inte heller. Visserligen vann man över Ängelholm på Änglavallen, men det var efter förlängning och straffar!

Andra bloggar om: , , , ,

2 kommentarer:

  1. http://register.svenskafans.com/grusplan/vetlanda_ff Orkar inte maila dig adressen

    SvaraRadera
  2. Helt okej.
    Lägg all din energi på annat du :-)

    SvaraRadera