22 april 2007

... gås Bunkeflo ..

Imorgon måndag möter Öster Bunkeflo IF - "Möjligheterna förening" på Malmö IP. Det blir en historisk match! Det är Bunkeflos första hemmamatch i Superettan någonsin! Oturligt nog får inte det gulsvarta hemmalaget spela på sin ordinarie hemmaplanen, Limhamns IP, för den är under ombyggnad.

I premiärmatchen mot J-Södra var det nära att "Möjligheternas förening" ställde till med en riktig sensation! På anrika och omsjungna Stadsparksvallen i Jönköping hade man en 2-0 ledning över Olle "1-2" Nordins J-Södra. J-Södra kunde till slut både reducera och kvittera.



Nu tror jag personligen inte att möjligheterna är speciellt stora att "Möjligheternas förening" ska kunna rubba oss på måndag. Vi mötte dom i en träningsmatch i Tipshallen och då vann vi med övertygande 4-0. Några 4-0 lär det inte bli på måndag, för jag anar i vänsterfotens ugglor att trots att dom vill spela fotboll, så kommer man att backa hem!! Men ska vi vara med i toppen av Superettan krävs det en seger.

Det riktigt fina med Bunkeflo det är sportchefen! Han är inte en av alla dom som sliter på kung Keops pyramid, men fotboll det kan han, han Johan Andersson. Han tippade nämligen att det blir Norrköping och Öster som går till Allsvenskan och att det blir Landskrona och ÖIS som får slåss om tredjeplatsen!!

Det mindre fina med klubben är deras ekonomi, här är det ett stort minus och häromdagen blev det klart att Fotbollsförbundets licensnämnd inte godkänner Bunkeflos inlämnade tvååriga ekonomiska handlingsplan. Om man inte löser det riskerar man en tvångsnedflyttning.

Öster har inte tagit ut truppen än, det görs enligt hemsidan efter morgondagens uppmjukande träning. Zavadil eller inte Zavadil, det är frågan. Han har enligt alla världens välunderrättade källor sett oerhört spelsugen ut, sen han kom tillbaka från Tjeckien. Sätter min hatt på att han åtminstone är med i bussen till Malmö ...

Andra bloggar om: , , , ,

2 kommentarer:

  1. "Oturligt nog får inte det gulsvarta hemmalaget spela på sin ordinarie hemmaplanen, Limhamns IP"

    OTURLIGT!?!?!?

    Det är en förbannad lyx att få förmånen att spela på gamla IP.

    Men jag tror inte ens denna förmån kan hjälp dem. Vinner ni inte är det dahs för ett tidigt krismöte. men det är ju alltid farligt med hungriga uppstickargäng i början av säsongen.

    Så ingen underskattning är mitt heta tips.

    SvaraRadera
  2. mrdante!
    Jag unnar verkligen både de rödblå och de gulsvarta att få spela på den blivande bandybanan Malmö gamla IP, men jag tycker lite synd om Bunkeflo, som när de äntligen får spela både i superettan och mot Öster inte får spela på sin ordinarie hemmaplan!

    Det är en förbannad otur!!

    Hungriga nykomlingar är det värsta jag vet, iaf ikväll ... :-)
    Vi underskattar inget lag, vi underskattar inget motstånd, vi vet vad som gäller!!
    Blod, svett och tre poäng!

    SvaraRadera