11 april 2007

... gås svensk fotboll ..

I skuggan av det formidabla Manchester Uniteds match mot Roma spelades det även allsvensk fotboll igår och det gick precis som förväntat. Laget som jag tippar ska åka ur allsvenskan tog en poäng mot ett förmodat topplag. Hammarby följde planenligt de andra "guldfavoriterna" och tappade poäng! Nu tror jag fortfarande att GAIS kommer att åka ur och att författarna till boken "Förbannade GAIS" får göra ett tillägg i sin bok ... och att den trettio år långa förnedrande vandringen förlängs ...

I Hammarby har ledningen nu tydligen backat i frågan Jeffrey Auburn, han var ju nästan spetälsk för att han vägrade skriva nytt kontrakt innan det gamla gått ut och Hammarby styrelse placerade honom så långt från en avbytarbänk man kan komma. Denna handling var ett hett ämne i en fotbollsstudio nära mig och då representerades Hammarby av en pinsam styrelseordförande, men så helt plötsligt var han med i truppen mot GAIS igår? Vad är det som har hänt?? Är det den dåliga försäsongen eller?? Är det den stora söderdarren??

Summerar man denna den första omgången är det Halmstad, BP och Kalmar som toppar tabellen. Vem tror att det står sig året ut?? Men visst är det kul när nykomlingar överraskar, visst är det kul när sensationerna och överraskningarna inte drabbar ens eget favoritlag :-).

Ett litet kuriosa. Sexton personer hade tippat att Brommapojken Joakim Runnemo skulle bli årets snabbaste målskytt. Kan man tro att alla dessa är antingen spelare eller supportrar ute i Brommaland, för vilka andra kan ha tippat Runnemo?? Det nu alla undrar är om vinnaren i DN:s tävling Carl Stångberg är annu ett alias för han klasch även kallad fronning?

Nu lämnar jag in princip den allsvenska fotbollen till sitt eget öde. Nu kommer jag att koncentrera mig på Superettan och Division 4 Västra Elit ...

8 kommentarer:

  1. Jo, kanske det. Om du vänder och vrider på bokstäverna kanske du ska finna att...nja kanske inte. Visst är det väl skönt att ha det egna laget utom räckhåll för BP:s pojkar?

    SvaraRadera
  2. Vänder och vrider och du ska finna???
    Nej och åter nej jag hade hellre sett att Öster varit med i allsvenskan och gjort livet surt för både BP och DIF.
    När nu den utlovade duellen aldrig blir av, kunde det varit "kul" att få "hämnas" genom fotbollen ...

    SvaraRadera
  3. Nå det är ju lätt att vara kaxig när situationen är som den är. Vem vet, nästa säsong...

    SvaraRadera
  4. Kaxig jag?
    Situationen är som den är??

    Jag hade varit ännu kaxigare om vi hade mött både Djurgården och BP denna säsong.
    Denna säsongen tillhör Öster, det känns i alla tår!!

    SvaraRadera
  5. Jag önskar er all lycka. Ni får säkert guldhattar bara ni nosar på en kvalplats.

    SvaraRadera
  6. Vi har självklart redan låst in alla guldhattar i klubbstugan.
    Lagrell överlämnade dom personligen redan i februari!
    Han sa uttryckligen att vi absolut inte skulle överge hoppet.
    Han trodde att han under säsongen skulle få till en serieförändring, så att guldet skulle avgöras på ett helt nytt sätt.
    De bästa i Superettan skulle få chansen att kvala in till guldkampen ...

    SvaraRadera
  7. Att Han Lagrell inte skulle kunna låta bli att lägga fingrarna i syltburken även detta år!! Det är alltså för tidigt att sjunga Öster, Öster vart tog du vägen?

    SvaraRadera
  8. Absolut.
    Absolut för tidigt, det kommer att mullra i fotbollssverige när han Lagrell är färdig och hans kletiga och syltiga fingrar har lämnat syltburken.
    En gång Öster alltid Öster det sa redan gamle Linné och honom är det ju gott om i år!

    SvaraRadera