05 januari 2008

(Morgon)Dagens Fotboll

När nordanvinden isar förbi fönstret här på Brahegatan känns det härligt att äntligen få inleda årets gröna fotbollssäsong och fakta är inte bara att bandydomarstatusen inte är speciellt hög, fakta är också att imorgon inleds den gröna marschen mot "trean", det först steget mot Allsvenskan!

Visst känns det även märkligt att samtidigt som di gule spelar måstematch mot Motala på Isstadion, så lirar Vetlanda FF föhoppningsvis skjortan av storheter som Kalmar FF och Växjö Norra. Visst har vinter- och sommarsporternas säsonger nästan alltid gått in i varandra, i alla fall de senaste femtio åren, men att säsongsmötet sker den 6 januari känns lite ovanligt tidigt :-)!

Men nu är det som det är och nu gäller det bara för oss supportar att hänga med på alla målservicesidor.

Nybro Open heter turneringen som vi ska vinna och det är inte vilken turnering som helst. Det är 27 året som den genomförs och det ska spelas 160 matcher på fyra dygn innan vi får höja pokalen! Det hela avgörs i just Nybro och på Victoriahallens gröna filtmatta och gruppspelsmatcherna spelas 1 x 15. När vi kommer fram till själva finalspelet spelas matcherna 1 x 20.

La Squadra Verde inleder matchandet 12.30 med match mot Division 5-laget Alvesta GoIF, sen ska vi möta Kalmar FF kl. 13.50 och så avslutas gruppspelet med matchen mot Växjö Norra kl. 15.50.

Nybro Open - rena rama gröna Nybrogatan.

Allt om turneringen, försäsongen med "the green silly season" och andra gröna nyheter hittar du på SF/grusplan/vetlandaff, där han Lind från Fagersta (?) har tagit över webbstafettpinnen och gör ett jättejobb. Det ska vara en Lind till det, sa släktingen från Kramfors.

boomp3.com

Andra bloggar om: , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar