11 februari 2006

... gås BAOB (uppdatering, Bandyfilmer)

B
Bandyfilmer
, bandy i filmerns värld, filmer där bandyn har huvudrollen oavsett om det är Bergman eller Spielberg som står bakom regi eller om det är de Niro, Nicholson eller någon annan skådespelare som står högst upp på rollistorna. Detta är filmer som gått till historien som Bandyfilmer! Till skillnad mot de så kallade "pilsnerfilmerna" så fick/får alltid dessa filmer högsta betyg av både kritiker och biopubliken.

* Agent 007 ser rött, den sista av alla Bondfilmer skrivna av Ian Fleming. Den skulle egentligen ha hetat Lagrell ser rött, men fotbollsförbundet protesterade och domen i HD gav dem rätt. Filmen fick byta namn. Vad L-Å Lagrell tyckte och tänkte i denna namnfråga vet vi inte, han valde att inte uttala sig.
Kort om handlingen.
En högt uppsatt person på ett icke namngivet fotbollsförbund får problem med synen. Under en viktig kvalmatch i fotboll upptäcker ledaren ( för övrigt mycket porträttlik en viss svensk fotbollsledare) att fotbollen är röd och att den är betydligt mindre än vad en fotboll normal brukar vara. Han misstänker att det är den vackra ryskan Tatyana Romanova och hennes Enigma-liknande omkodningsmaskin som ligger bakom det hela ....

Bandylexikon - BAOB ... bandylexikon.tk/
"BAOB - Det lilla lexikonet, med det stora innehållet"
"BAOB - På nätet sedan oktober 2005"


Andra bloggar om: , , ,

2 kommentarer:

  1. Brodern säger.
    Nu sitter jag med pappa i bandyns Mecka i Småland och vi har varit ute på stan och där är det stor sorg efter gårdagens match.

    Pappa hälsar och meddelar att det är trögt att komma in på din blog!!!

    SvaraRadera
  2. Fadern, sonen och den velige anden:
    Sorgen gör säkert modemanslutningen om möjligt ännu trögare!

    SvaraRadera