03 januari 2008

(Morgon)Dagens Match(er)

Fredagsvällens motståndare för de trefaldiga mästarna från den småländska bandymetropolen är självaste serieledarna Sandvikens AIK och det känns skönt att det äntligen är dags för lite rejält motstånd för våra gula bandykrigare. Efter att ha först skåpat ut Motala på annandagen och så då promenadsegern över Broberg häromkvällen, ska vi nu visa "Herr Nilsson" och hans svarta lagkamrater var bandyskåpet ska stå.

Men det blir tufft, det blir j*t tufft och då tänker jag inte bara på att just Herr Nilsson själv nästan gjort lika många mål som hela "la Squadra Amarilla" gjort tillsammans! Han Nilsson har fram till dags dato svarat för 58 strutar, medan VBK har gjort 62!! Men sådan är sanningen. Sanningen är den att Sandvikens styrka ligger i anfallsspelet. Det är inte bara Nilsson som ligger i statistiktoppen! På andra plats i poängligan ligger lagets store speldirigent och passningsmästaren Magnus Muhrén. Christoffer Edlund ligger för övrigt bäst till bland VBK:arna med sina 22 poäng och 18 mål.

Om nu Sandviken är oerhört vassa framåt, så är det sämre beställt med defensiven och man har släppt in flest mål av de åtta lagen som just nu ligger ovanför slutspelsstrecket och är bara firma Edlund&Löfstedt på sitt bästa målhumör så har dom ikväll chansen att avancera i poäng- och skytteligan!



Självklart måste våran defensiv vara hundraprocentig! Det får inte bli några billiga mål bakåt, men varför skulle det bli det imorgon, när det inte har blivit det hittills under säsongen? Morgondagens viktigaste spelare blir Magnus Karlsson, hans uppgift blir att neutralisera Magnus Muhrén. Magnus mot Magnus, vilka dueller det kommer att bli och här ligger en av nycklarna till segern!

Den andra nyckeln är spelschemat och den nyckeln är en guldkantad Abloy-variant! Medan vi hade en ganska enkel resa mot Broberg i onsdags fick Sandviken slita hund hemma på Jernvallen i mötet med Hammarby. Det stod revansch klistrat i de svarta pannorna och det blir oerhört svårt för SAIK att tända om efter den ursinniga urladdningen. Lägg därtill den tredje nyckeln. Det är SAIK som ska ut och resa, det är vi som har favören av hemmaplan, vi behöver inte resa ...

Vi är ju redan hemma!!

Vetlanda-Sandviken slutar 6-4.

För övrigt är det full omgång igen och det är en ganska svårtippad omgång.
Edsbyn och Hammarby vinner lätt, men sen blir det värre. Broberg bör vinna över Motala tack vare hemmaplan, men enligt sjukhusrapporterna från Söderhamn, så är laget inlagt i lag :-) och Motala visade upp en järnvilja mot Edsbyn så ...

Vad sägs om Tillberga vs Gripen. Hur ska man tippa där?? Nåt att bita i för alla spelexperter. Tål att fundera över. Ska de 184 på läktaren bli grisfoten på vågen?

Villa på hemmaplan mot Västerås. Villa har redan fått erbjudande från Liseberg, som behöver ny attraktion, en ny berg- och dalbana, typ ...

Vänersborg vs Bollnäs? Hemmaplan. Är det det som ska avgöra?

Sen tillkommer ju hjärtats röst [:-)]
Man kan inte ljuga för sitt bandyhjärta, sa redan han Lundell!!

Nåväl.
Mina tips och [ ] ...

Broberg - Motala 5-5 [6-5]
Edsbyn - Sirius 12-3
Falun - Hammarby 2-11 [5-4]
Tillberga - Gripen 7-4
Villa - Västerås 4-4
Vänersborg - Bollnäs 5-3 [3-5]

Uppdaterat 23:31.
Han Nilton på SF/Fans/tjutkulle tippar 6-5, läs hela inför.

Uppdaterat 4/1
Brodern tippar 4-7
Han Lind slår till med det oslagbara 4-2!!
Dan the Man from Flyvillage tippar 3-7 ??!!
Han på huvudläktar´n tippar 5-6.

Andra bloggar om: , , , ,

5 kommentarer:

  1. Fan, det känns inte bra att du tippar IFK-seger imorgon. Med tanke på ditt facit den senaste tiden, menar jag.. ;-)

    Men även en blind höna kan ju ibland hitta ett korn - fråga bara Sveriges bandydomare - så vi får hoppas att den småländska hönan fyller magen imorgon då!

    Ville så gärna dra ett kycklingskämt apropå Vetlanda och blinda hönor, men det känns så väldigt västsvenskt och någon gång måste vi försöka tvätta bort stämpeln som den dåliga humorns näste.

    SvaraRadera
  2. Hahahaha!
    Mitt facit!!
    Är det så dåligt att det blivit ett skämt bland bandybloggarna??!!
    Huvva, huvva!
    Jag som enligt min humla mening tillhör toppen bland tipparna?? :-)

    Men.
    Skämtet.
    Kom ut, kom ut.
    Är det någon som älskar dålig humor så är det undertecknad.
    Dessutom så har jag en förkärlek till just gula kycklingar ...

    SvaraRadera
  3. Mitt tipt blir 4-7 och 4 mål för den nye Nilton. Ett hjärtetips kan då vara 5-5 och bara 2 mål för Nilsson men i tävlingen gäller första tipset

    SvaraRadera
  4. Du är registrerad :-)
    Nu är du med i matchen!!!

    SvaraRadera