16 november 2006

... gås BAOB (Rumble at the Kullen, The)

R
Rumble at the Kullen, The
, blev snabbt smeknamnet på Det gula husetden klassiska och osannolika allsvenska bandymatchen mellan Vetlanda BK och IFK Motala den 15 november 2006 på Tjustkulle. Det var hemmapremiär för "di gule" och förutsättningarna var inte de allra bästa för bandy. Det hade regnat under hela eftermiddagen och när domaren blåste till spel låg dimman tät som bomull en meter ovan den för kvällen mycket knottriga isen.
Men det är inte för själva spelet som matchen fått smeknamnet "The Rumble at the Kullen". Nej, det är den osannolika avslutningen som är själva "rumblen" ..

Matchen är jämn och i halvtid leder Motala mycket sensationellt med 3-2. Vetlandas Ulf Einarsson gör mycket elegant 3-3 i inledningen av den andra. Matchen står och väger. Båda lagen säkerhetsspelar, inget lag vill förlora. Så kommer avgörandet, tror alla. Med fem minuter kvar av matchen gör Vetlanda 4-3. Hemmapubliken vädrar säsongens första seger. Då slår dom till lyrbollarnas lyrbollag, Motala kvitterar i den 90:e minuten. Publiken är chockad! Det får inte vara sant! Men det är det ...

Då händer det osannolika. Direkt på avslag gör den unge talangen Johan Löfstedt 5-4 och knappt hinner Motalamålvakten Heurlin få ut nystanet ur sina nätmaskor förrän Ulf Einarsson trycker dit den igen. 6-4. Hur gick det här till? Ingen som vet, ingen som vet, i alla fall inte Motalaförsvaret.

Ett kuriosa från denna bandymatch som man aldrig glömmer är att fem av Vetlandas mål gjordes av bröderna bandy, bröderna Einarsson.
Ulf och Björn gjorde två var och lillebror Per sköt ett mål.