12 november 2006

... gås BAOB (uppdatering Fars dag)

Till "den gamle" i Småland.
Ta detta som ett grattis!
Det blir billigare så här ;-)

F
Fars dag och bandy är något som verkligen hör ihop. Men glöm slipsar och annat trams, köp en ny bandytermos eller en flaska renat till bandykaffet till "den gamle". Det viktigaste är dock att se till att firandet inte krockar med bandymatchernas starttider. Se till att ni hinner med båda. Bandy är planeringens sport även utanför isen.

Inom bandy är det mycket vanligt att sönerna åker i fädernas skridskospår. Exemplen är många på hur söner har följt sina fäder i skridskoskären. I bandyns bandyklubb Vetlanda BK är exemplen många. VBK:s huvudtränare Patrik "Putte" Johansson och hans bror Fredrik har ju en far som heter Nils-Johan Johansson som under många år var en hårdförd back i Vetlanda. Christoffer Edlunds far, Kent Edlund är en legendarisk libero i VBK, som även tränade laget under många år. Mittfältsstrategen Håkan Adolfssons pappa "Timpa" spelade även han i VBK:s A-lag på 1960-talet. Men bäst har "bandyprofessorn" Curt Einarsson det. Han var själv hyfsad bandyspelare och senare svensk förbundskapten, idag spelar alla hans tre söner, Björn, Ulf och Pelle i det bästa av alla bandylag.

Även i de kommande bandygenerationerna kan man hitta många lovande spelare som har en pappa med bandybakgrund. Den gamle storstjärnan Pelle Lennartssons båda söner Petter och Philip är båda mycket lovande unga bandyspelare i Vetlandas ungdomslag.

Går man utanför Vetlandas bandygränser finns det mängder av exempel på hur sönerna följt sina fäder. Edsbynlegenden Elis Johanssons båda söner Ola och Hans Elis var båda fantastiska bandyspelare. Dessutom hade Elis två bröder som spelade bandy, Martin och Henry. Tillsammans har släkten Johansson från Edsbyn tagit 22 SM-guld. Här kan man snacka om bandy i blodet!

Tittar man utomlands så är kanske det mest kända exemplet Sergej Lomanov, där både pappa och son räknas in bland de bästa bandyspelarna i världen!

Bandylexikon - BAOB ... bandylexikon.tk/

"BAOB - Det lilla lexikonet, med det stora innehållet"

"BAOB - På nätet sedan oktober 2005"

2 kommentarer:

  1. Har pratat med den gamle idag och han nämnde något om en hemsida till hembygdsföreningen som du varit inne på. Vad var det för www-adress?

    SvaraRadera
  2. broder:
    Tyvärr, det kommer jag inte ihåg!

    SvaraRadera