20 november 2006

... gås BAOB (Uppdatering,Vänersborg)

Fört att visa min stora aktning till IFK Vänersborg och dess supportrar på SvenskaFans/Bandy/vanersborg ... "Lilla Paris", har BAOB uppdaterat vissa fakta och numera är staden Vänersborg en sak och dess "bandyklubb" IFK Vänersborg en helt annan ...

I
IFK Vänersborg, idrottsförening och bandyklubb från Vänersborg eller förresten .. en klubb som fick bandy på programmet 1911 och ännu inte haft någon storhetsperiod, inte tagit en enda titel, ska nog inte kallas bandylag! Vänersborg är och förblir en fiske- och båtstad. Det enda som kan ändra på det är att man fyller igen Trollehättekanalen, så att man tappar kontakten med Vänern ... för den sjön är enligt turistreklamen "En källa till avkoppling" och att spela bandy är ingen avkoppling, bandy är hårt och tufft arbete.

Gjorde en storsatsning för några år sedan, värvade VBK-spelarna, måltjuven Sami Laakkonen och målvakten "Jocke" Larsson. Men satsningen kom av sig och efter förra årets invasion av pensionerade ryska spelare har klubben i år 2006/07, lekt ryska posten. 15 spelare lämnade och ersattes med 11 nya spelare. Kan inte innebära annat än en katastrofsäsong.

IFK Vänersborg (officiell hemsida)
IFK Vänersborg på SF/Bandy (Lilla Paris)

V
Vänersborg, ofta kallad "Lilla Paris" är en tätort (stad) och centralort i Vänersborgs kommun och huvudort för Västra Götalandsregionen. Staden grundades 1641 och fick sina stadsprivilegier 1644. Efter denna tumultartade treårsperiod stod tiden stilla fram till 1911 då bandylaget IFK Vänersborg bildades. Efter detta magiska årtal har staden och klubben på alla möjliga sätt försökt få till någon form av idrottslig framgång, men nej.

Många är dock de vänersborgare som nått ända fram, som fått vara med och höja bandybucklan. Exempelvis Stefan Helm och Pontus Sundelius, som båda har vunnit SM-guld med mästarnas mästarklubb, Vetlanda BK.

Idag är tyvärr Vänersborg, mer känt för Idol-Agnes än för sin bandy.
Smeknamnet "Lilla Paris" är hämtat från stadens store son, författaren och poeten Birger Sjöberg som i sina alster kallade Vänersborg för Lilla Paris.

Vänersborg
Vänersborg på Wikipedia

Bandylexikon - BAOB ... bandylexikon.tk/

"BAOB - Det lilla lexikonet, med det stora innehållet"

"BAOB - På nätet sedan oktober 2005"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar