12 maj 2007

Dagens Grusplan ...

Mitt sista?? år som aktiv?? fotbollsspelare tillhörde jag det gamla gruvsamhället Ädelfors stolta fotbollslag, Ädelsfors IF. Det var på den tiden då inte bara planerna var av modell grus, alla resor till bortamatcherna gjordes också på grus, på slingriga grusvägar :-). Många var de gånger då halva laget irrade runt i skogarna, letandes efter den aktuella grusplanen. Många gånger var även de, då halva laget inte kom fram i tid eller kom fram över huvudtaget!!

På den tiden var ÄIF:s värsta motståndare Alseda IF. Dessa möten var som hockeymötena mellan Tre Kronor och de finska lejonen. Numera när guldet har sinat i gruvorna, likt guldet klubbkassan, iofs inte så konstigt, det kostar ju på att värva bra spelare (se ovan), har dessa klubbar slagits samman till en "elitklubb" Alseda/Ädelsfors FF.

A/ÄFF spelar i Division 6 Vetlanda och möter numera storheter som Bäckseda IF, Österkorsberga, Landsbro ... Den senaste matchen spelades mot just Bäckseda på den festomsusade Paradisvallen i Bäckseda. Lagen delade broderligt på poängen. Matchen slutade 2-2 efter ett spel som endast spelarnas mammor är nöjda med. Det var mest "tjongande 0ch grisfotboll", men enligt en mycket partisk källa försökte dock Bäckseda "rulla boll" medan A/ÄFF "bara tjongade".

Men visst är det härligt med SF/Grusplan ..

Andra bloggar om: , , , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar