27 maj 2007

... gås Studenternas ..

Studenternas, det är bandy det. Men när isen har smält och dom gula och blå ballongerna är borta då dyker han upp, han Houdinis släkting och förvandlar bandybanan till en superettafotbollsplan som tillhör IK Sirius.

Inte trodde jag att jag någonsin skulle behöva skriva om Studenternas som fotbollsplan, men så blev det och så blev det idag, för idag möter vi Sirius på Studenternas.

Sirius, nykomlingar i Superettan, just nu Sveriges bästa serie!! Sirius har inlett strålande och kan utan att överdrift kallas årets överraskning. Sex matcher har gett fyra segrar, två förluster och en tredjeplats i tabellen. I den senaste matchen blev det förlust mot BK Häcken på bortaplan med 2-0.

Den stora anledningen till att det gått så bra för Sirius måste nog tillskrivas Daniel Hoch tidigare både i AIK och Assyriska, som fått en nytändning i det blåsvartrandiga uppsalalaget. Han leder skytteligan med sina 6 mål.

I laget finns även Pierre Gallo och Olle Kullinger båda med rutin från allsvenskan. Kullinger är dock inte med idag, han ersätts på topp av Antouman Jallow. Tränaren Pär Millqvist är ny för året, men gammal som fotbollsspelare!



Om Sirius är årets positiva överraskning så är nog tyvärr Öster årets mest negativa. Vi har inlett säsongen bedrövligt, hyfsat spel men inga mål framåt och många billiga mål bakåt. Förlusterna mot Häcken och Norrköping kan jag ta även om jag tycker att vi i båda dom matcherna ska ha oavgjort. Förlusten mot Sundsvall har jag glömt. Det som grämer mig mest är de två oavgjorda matcherna, mot "bottenlaget" Falkenberg och uddlösa Landskrona på hemmaplan.

Inte ska väl Peter Wibrån behöva göra comeback??

Skador och annat har stört oss men det som stör oss mest är att det är och blir ett annat spel i Superettan. Ett spel som vi verkar ha svårt att acklimatisera oss till, trots att vi måste varit förberedda på detta ...

Inte ska väl Peter Wibrån göra comeback??

Segern över allsvenska Örebro i Svenska Cupen måste ha stärkt självförtroendet och i och med den segern inledde vi våran långa segerrad var så säkra. Nu har vi jävla anammat förlorat färdigt! Fredrik G och Figureido saknas p.g. av skador och Pavel Zavadil lyser fortfarande med sin frånvaro! In i truppen kommer Linus Malmborg från IFK Värnamo.

Inte behövde Peter Wibrån göra comeback!!

Matchen börjar kl. 17:00, sa jag att den spelas på klassiska Studenternas i Uppsala? Jasså det gjorde jag. Men okej då kör vi! Ner med dom i Fyrisån!

Andra bloggar om: , , , ,

2 kommentarer:

  1. Studenternas!!!!!
    Fotboll!!!!
    Ur led är tiden.

    SvaraRadera
  2. Visst är den och dessutom åka ända till Uppsala för att få stryk!!

    SvaraRadera